«Стоп цензурі!» вимагає від Януковича пояснити, чи є висловлювання Табачника щодо журналістів позицією Партії регіонів

15 Квітня 2011
28067

«Стоп цензурі!» вимагає від Януковича пояснити, чи є висловлювання Табачника щодо журналістів позицією Партії регіонів

28067
«Стоп цензурі!» вимагає від Януковича пояснити, чи є висловлювання Табачника щодо журналістів позицією Партії регіонів

Громадський рух «Стоп цензурі!» вимагає від керівництва Партії регіонів і почесного лідера партії, президента України Віктора Януковича, підтвердити або спростувати припущення, що висловлювання Яна Табачника є позицією всієї Партії регіонів стосовно роботи українських журналістів.

 

Текст відповідної заяви рух розповсюдив сьогодні.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 9 квітня 2011 року в ефірі програми «Честь имею пригласить» на КРТ член Партії регіонів, народний депутат Ян Табачник, говорячи про роботу українських журналістів, сказав таке: «Это холуи, которые обслуживают своих хозяев. Я это прекрасно знаю. 85% журналистов в этой стране занимаются этим».

 

Наводимо текст заяви повністю.

 

 

Почесному лідеру Партії регіонів,

Віктору Януковичу

 

Голові Партії регіонів,

Миколі Азарову

 

Голові фракції Партії регіонів

у Верховній Раді України

Олександру Єфремову

 

Вельмишановні панове!

 

9 квітня 2011 року в ефірі програми «Честь имею пригласить» телеканалу КРТ член Партії регіонів, народний депутат Ян Табачник дозволив собі неприпустимі та образливі, на наш погляд, висловлювання стосовно працівників ЗМІ.  Зокрема, говорячи про роботу українських журналістів, пан Табачник сказав наступне: «Це холуї, що обслуговують своїх хазяїнів. Я це прекрасно знаю. 85% журналістів у цій країні займаються цим».

 

Ми вимагаємо від керівництва Партії регіонів і особисто від почесного лідера Партії регіонів, Президента України Віктора Януковича, підтвердити або спростувати наше припущення, що допущені Яном Табачником висловлювання є позицією всієї Партії регіонів стосовно роботи українських журналістів.

 

В разі,  якщо це особиста позиція пана Табачника, ми вимагаємо від керівництва Партії регіонів і від Вас особисто висловити позицію Партії стосовно цього інциденту і вплинути на народного депутата з тим, щоб у подальшому він уникав публічного висловлювання образ на адресу працівників ЗМІ.

 

Ми також вимагаємо від керівництва Партії і особисто від Яна Табачника вибачень перед журналістами України за некоректні і неприпустимі висловлювання на їхню адресу.

 

У разі відмови пана Табачника вибачитися ми також закликаємо керівництво Партії регіонів не включати його до передвиборчого списку на наступних парламентських виборах як людину, що дискредитує Вашу політичну силу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28067
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Артем Соколенко
4768 дн. тому
Сподіваюсь Ви не будете сперечатись з приводу того, що подібні висловлювання просто ганьба для будь-якого політика. Й до чого тут риторика - а ось тоді, а зараз... Досить жувати це. Й до речі... Тоді у Ющенка спитали. Й він вибачився. Погана пам'ять у Вас...
хм
4768 дн. тому
а хто це таке є "стоп цьєнзйурі!", щоб президент цілої країни мав їм шось пояснювати чи виправдовуватись?Спитайте у Ющенка, чому він на всю країну свій народ, на такій посаді називав теж халуями.Чи шо? Тоді не вигідно це було питать? А зараз за всіх хто що скаже має Президент відповідати? Звертайтесь краще з запитом до першоджерела.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду