Соня Кошкіна відстоюватиме наукове звання в апеляції

16 Листопада 2012
12294
16 Листопада 2012
23:43

Соня Кошкіна відстоюватиме наукове звання в апеляції

12294
Соня Кошкіна заявляє про цькування з боку радника президента Андрія Портнова
Соня Кошкіна відстоюватиме наукове звання в апеляції

Шеф-редактор інтернет-видання LB.ua Соня Кошкіна готує апеляційну скаргу на рішення Шевченківського районного суду, яким її позбавлено ступеня кандидата наук, а також скаргу на дії судді Сіромашенко до Вищої ради юстиції. Про це Соня Кошкіна повідомила у статті «Історія одного цькування», опублікованій на сайті MediaSapiens.

 

Сьогодні, 16 листопада, Шевченківський райсуд скасував присвоєння наукового звання Ксенії Василенко (псевдонім - Соня Кошкіна) за захист кандидатської дисертації на тему «Інтернет-ЗМІ як чинник формування демократичної політичної культури». Мотивування - нібито відсутність у роботі «наукової новизни», уточнила Соня Кошкіна.

 

«Згідно з усіма діючими канонами, суд взагалі не має права втручатися в науковий спір... Тим більше - кваліфікувати наукову не / новизну роботи. Звідки, питається, у судді спеціальні знання? Чому вона більш компетентна, ніж ціла вчена рада?», - пише Соня Кошкіна в статті «Історія одного цькування».

 

У цькуванні шеф-редактор LB.ua звинувачує одного з топ-чиновників Адміністрації президента України Андрія Портнова. Зокрема, за словами Соні Кошкіної, справу щодо її дисертації розглядала та сама суддя Сіромашенко, яка розглядає позов про спростування статті Тетяни Чорновіл «Знедолені: страшні історії на ніч для іноземних інвесторів-2», опублікованої 24 січня на LB.ua. У матеріалі, окрім іншого, розкривалася схема рейдерської атаки на кондитерську фабрику «Житомирські ласощі». Нові власники, за даними видання, наближені до Андрія Портнова, а їхні інтереси в суді представляють юристи юридичної компанії «Корпоративні технології», що раніше називалася «Портнов і партнери».

 

«Я зроблю, в міру своїх скромних сил, все, щоб ця історія стала надбанням міжнародної громадськості. Бо помста журналісту за професійну діяльність очевидна. Зв'язок між "Житомирськими ласощами", кримінальною справою проти LB.ua, брудними кампаніями проти мене і Тані Чорновіл, судовим скасуванням моєї дисертації тієї ж "кишеньковою" суддею, в наявності», - пише Соня Кошкіна.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12294
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ленин
4182 дн. тому
Вони всякими силами будуть відбирати бізнес і для цього не поступляться ні чим, і ми для них ніхто, і Україна для них це спосіб наживи.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду