Соня Кошкіна вибачилася перед Ландіком, але обіцяє не здаватися

5 Липня 2012
11218
5 Липня 2012
13:10

Соня Кошкіна вибачилася перед Ландіком, але обіцяє не здаватися

11218
«Ми щиро шкодуємо про те, що … наша професійна цікавість взяла гору над людськими почуттями й етикою»
Соня Кошкіна вибачилася перед Ландіком, але обіцяє не здаватися

Шеф-редактор інтернет-видання LB.ua Соня Кошкіна принесла вибачення народному депутату Володимиру Ландіку за публікацію його СМС-листування. Вибачення опубліковане увечері 4 липня на сайті LB.ua у відповідь на відкритий лист Володимира Ландіка Соні Кошкіній, опублікований 4 липня.

 

У своєму відкритому листі Володимир Ландік звинуватив LB.ua та інші видання (зокрема, він згадує «Українську правду») у поширенні брехні і бруду про його родину і відпрацюванні замовлення зі знищення його репутації. Соня Кошкіна запевняє Володимира Ландіка, що співробітники сайту LB.ua ніколи не брали участі в жодній кампанії проти самого пана Ландіка або проти його сина і ніколи не отримували за це ніякої винагороди. «На той момент, так склалося, що ви були в центрі уваги і, можливо, не бажаючи упускати сенсацію, ми не врахували інші важливі моменти. А саме - етичні», - пише пані Кошкіна.

 

«Ми щиро шкодуємо про те, що в момент важких драматичних подій і переживань, які особисто вас спіткали, наша професійна цікавість взяла гору над людськими почуттями й етикою. Ви - батько і ви рятували свого сина. У нас у редакції багато хлопців, які мають синів і кажуть, що в будь-якій ситуації також рятували б свого сина всіма можливими засобами. Так що, користуючись нагодою, дозвольте принести вам щирі вибачення від колективу редакції і мене особисто», - пише пані Кошкіна.

 

Окремо шеф-редактор від імені редакції подякувала Володимиру Ландіку за «гідну і чоловічу позицію», яку він обійняв у ситуації останніх днів. «Ваша поведінка вигідно відрізняється від боягузтва тих, хто, намагаючись прикритися вашими заявами восьмимісячної давнини, мав намір звести з нами рахунки руками державної машини і силових структур», - додає пані Кошкіна.

 

Соня Кошкіна заявляє, що LB.ua чекає нелегка боротьба, тому що «замовники цькування нашого порталу на цьому не заспокояться», але редакція продовжуватиме виконувати свій професійний обов'язок. При цьому вона обіцяє, що видання намагатиметься бути більш уважним і коректним, «щоб менше була ймовірність завдати шкоди невинним або порадувати чиновників та олігархів, які ненавидять свободу слова».

 

Шеф-редактор LB.ua підкреслила, що вона не тікала за кордон, а звістка про прихід працівників прокуратури застала її на четвертий день планової відпустки за кордоном. «І мої заяви про можливу апеляції до Європейських владі були пов'язані абсолютно не з ситуацією між Володимиром Ландиком і сайтом LB.ua, а зі спробою тиску на незалежне ЗМІ за допомогою силових структур за сфальсифікованим приводом. Спробою, що робиться вже не вперше», - зазначила пані Кошкіна.

 

Нагадаємо, Володимир Ландік звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою відкрити кримінальну справу за ст.163 (передбачає до 7 років ув'язнення). Його обурила публікація на сайті LB.ua «Ландик-старший спасает сына с помощью технологов и "правильных" комментариев на сайтах» від 18 листопада 2011 року, у якій було оприлюднено його СМС-листування. Слідчий прокуратури наприкінці червня звернувся до редакції LB.ua з вимогою надати відомості про фотографа видання Макса Левіна, головного редактора Олега Базара та шеф-редактора Ксенію Василенко (Соню Кошкіну).

 

Сам Володимир Ландік наголошував, що його заява до прокуратури не є спробою тиску на LB.ua і йому невідомо, чому прокуратура вирішила розглянути його заяву лише зараз. Прокуратура кримінальної справи поки не порушувала, а тільки проводить перевірку.

 

Шеф-редактор порталу LB.ua Соня Кошкіна, виїхавши у відпустку за межі України, заявила, що не має наміру повертатися. Вона вважає, що заява Володимира Ландіка - лише привід розібратися з LB.ua і з нею особисто.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11218
Читайте також
19.07.2012 08:55
Артем Біденко, «Блоги. Українська правда»
21 624
18.07.2012 08:57
Соня Кошкина, LB.ua
19 736
09.07.2012 08:59
Ірина Узлова, «Україна молода»
20 106
03.07.2012 13:37
Ксения Василенко (Соня Кошкина), lb.ua
24 223
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
бібліотекар
4313 дн. тому
Одне слово, Сонька вробилася. Що й слід було чекати. Істеричні заяви, які вона виголошувала, сидячи на Капрі, викликали тільки сміх своєю невиваженістю й безпідставнісю. А тепер дівчина видно протверезіла трохи і злякалася своєї сміливості. Чомусь згадалося оповідання відомого українського поета "Смерть чиновника". :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду