Ландік не вважає свою заяву до прокуратури тиском на Lb.ua

29 Червня 2012
6811
29 Червня 2012
12:29

Ландік не вважає свою заяву до прокуратури тиском на Lb.ua

6811
Також депутат не знає, чому його заяву прокуратура почала розглядати лише через 8 місяців після її написання
Ландік не вважає свою заяву до прокуратури тиском на Lb.ua

Депутат від Партії регіонів Володимир Ландік наголошує, що його заява до прокуратури не є спробою тиску на Lb.ua. Про це він розказав у коментарі «Радіо Свобода».

 

Він запевняє, що дійсно звернувся до прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу проти Lb.ua ще 8 місяців тому, одразу після виходу статті «Ландік-старший рятує сина за допомогою технологів і «правильних» коментарів на сайтах», для з'ясування обставин публікації матеріалу, в якому оприлюднили його приватне СМС-листування. Також він стверджує, що не знає, чому прокуратура вирішила розглянути його заяву лише зараз.

 

«Моє прізвище Ландік, а не Пшонка. Запитайте у них. Але я написав одразу. Як ви вважаєте, можна залазити до людини у комп'ютер, лазити, опубліковувати. Взяти написати на людину, що він моральний урод, що він скотина! Писала б людина від нічого робити таке задарма? Ні! Займається «заказухою», хай відповідає!» - сказав виданню Володимир Ландік.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», шеф-ректор порталу LB.ua Соня Кошкіна (Ксенія Василенко) вважає, що перевірка прокуратури за зверненням Володимира Ландіка, - це початок розправи над виданням.

 

Нагадаємо, 27 червня до редакції LB.ua надійшов запит прокуратури Печерського району, яка проводить перевірку за зверненням народного депутата Володимира Ландіка щодо вчинення відносно нього злочину за статтею 163 Кримінального кодексу України. Прокуратура цікавиться, чи працювали в листопаді 2011 року в редакції LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), Олег Базар і Макс Левін. Володимира Ландіка обурила публікація за 18 листопада 2011 року «Ландік-старший рятує сина з допомогою технологів і "правильних" коментарів на сайтах», зауважує LB.ua.

 

18 листопада 2011 року, в день ухвалення парламентом закону про вибори, журналіст LB.ua зафіксував на фото, як нардеп Володимир Ландік у сесійній залі веде смс-переписку щодо долі свого сина, який на той час був підсудним за звинуваченням у побитті дівчини. Зі змісту листування зрозуміло: для поліпшення іміджу сина Романа Ландік-старший вдається до допомоги політтехнологів і навіть «залучає» журналістів луганської телекомпанії до написання позитивних коментарів у новинах і текстах, присвячених процесу над Ландіком-молодшим.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6811
Читайте також
19.07.2012 08:55
Артем Біденко, «Блоги. Українська правда»
21 624
18.07.2012 08:57
Соня Кошкина, LB.ua
19 736
09.07.2012 08:59
Ірина Узлова, «Україна молода»
20 106
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду