У Львові з’явиться радіо «Лайф», у Євпаторії – «Мелодія»

21 Березня 2012
9325
21 Березня 2012
18:34

У Львові з’явиться радіо «Лайф», у Євпаторії – «Мелодія»

9325
Результати конкурсу Нацради
У Львові з’явиться радіо «Лайф», у Євпаторії – «Мелодія»

21 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підбила підсумки конкурсу на 5 телевізійних і 24 радіочастоти, оголошеного 28 грудня 2011 року.

 

Радіочастоти отримали відновлене радіо «Мелодія» (106,8 МГц у Євпторії), нова радіостанція «Лайф» (107,2 МГц у Львові), Національна радіокомпанія України (105,2 МГц у Тальному Черкаської області) і ТРК «Еммануїл» (67,82 МГц у Львові).

 

Найбільше претендентів - п'ять - виявилося на частоту 107,2 МГц у Львові (1 кВт, 24 години на добу). Заявки на конкурс подали Національна радіокомпанія України (Перший канал Українського радіо), «Русское радио - Украина», ТРК «Клас» (позивний «Перець ФМ»), ТРК «Міст-ТБ» (ZIK) і ТОВ «Бюро ідей» (радіо «Лайф»).

 

Ця частота вдруге виставляється на конкурс. Улітку 2011 року на неї був лише один претендент - ТРК «Міст-ТБ» (телеканал ZIK, який хотів розпочати ще й радіомовлення). Тоді під час засідання члени Нацради проголосували за перемогу «Міст-ТБ» у конкурсі. Однак згодом член Нацради Лариса Мудрак відкликала свій голос, оскільки проголосувала за компанію «випадково». В результаті за «Міст-ТБ» проголосували лише чотири члени, і компанія частоту не отримала. Нині «Міст-ТБ» отримав тільки один голос - від Лариси Мудрак.

 

По одному голосу дістали НРКУ та «Русское радио», два голоси - «Перець ФМ», а за новачка медіа ринку - ТОВ «Бюро ідей» - проголосували шестеро членів регуляторного органу із семи.

 

Керівник і співзасновник компанії, яка перемогла в конкусрі, Леонід Шостаковський повідомив членам Нацради, що «Бюро ідей» - це консалтингова компанія, яка займається розвитком бізнес-проектів. Зокрема, три роки управляла готельним комплексом «Шелтер» на курорті «Буковель», тож «знає смаки регіону». Тепер вона планує, починаючи зі Львова, розвивати загальнонаціональну радіомережу. Детальніше про концепцію та назву радіостанції він на засіданні не розповідав.

 

«Детектор медіа» пан Шостаковський уточнив, що «Бюро ідей» представило концепцію радіо «Лайф». Це музична радіостанція, 30% контенту якої становитиме національна музика, а решту - західна, у тому числі польська, угорська. В ефірі плануються програми під назвами «Молодіжна радіохвиля», «Чудове слово», «Сонячний ранок» (ранкове шоу), «Надвечір'я» (вечірнє шоу), «Музичний ефір», «Гламурний автопром», «З народних джерел», «Калейдоскоп», «Дарунок з любов'ю» тощо. «Наш контингент - це школярі від 14 років та старші люди 30-45 років», - додав він.

 

Найближчі інвестиції в радіопроект, за його словами, становлять 350 тис. грн. на побудову власної вежі. «Далі ми плануємо розвиватися і боротися за частоти в регіоні», - сказав він.

 

Зі слів пана Шостаковського, засновниками «Бюро ідей» є він та його партнер-юрист. Хто є інвестором проекту радіостанції, він відмовився говорити, оскільки «це публічна людина».

 

На частоту 106,8 МГц у Євпаторії (200 Вт, 24 години на добу) претендували чотири радіокомпанії: НРКУ (Перший канал УР), фірма «Лямін» («Радіо Рокс»), місцева компанія «Атлант-СВ» із Сімферополя та ТРК «Радіо Кохання» (екс-радіо «Дача», а нині - «Мелодія»). НРКУ отримала один голос, «Радіо Рокс» - жодного, «Атлант-СВ» - два голоси, а за концепцію відновленого радіо «Мелодія» свої голоси віддали шестеро членів Нацради.

 

НРКУ (Перший канал УР) подала на конкурс ще третю заявку - на 105,2 МГц у Тальному Черкаської області. Як єдиний претендент вона і стала переможцем.

 

На частоту УКХ-діапазону 67,82 МГц у Львові подалися дві компанії - ТРК «Еммануїл» (духовно-просвітницька радіостанція) і ТРК «ІФ медіа груп». За першу проголосували п'ять членів Нацради, за другу, представники якої на конкурс не прийшли, - двоє.

 

Загалом на конкурс були виставлені 24 радіочастоти. На 18 із них претендентів не виявилося, оскільки пропонувалися незначні відрізки часу (кілька годин на тиждень) в ФМ-діапазоні або УКХ-діапазон. Тож їх віднесено до резерву (частоти в Овручі та Олевську Житомирської обл., Добрянському Закарпатської обл., місті Києві, Біловодську, Білолуцьку, Зоринівці, Марківці Луганської обл., Болграді, Великій Михайлівці, Кодимі, Котовську, Тарутиному, Фрунзівці Одеської обл., Гребінці Полтавської обл., Великому Бурлуці Харківської обл., Новодністровську та Путилі Чернівецької обл.).

 

На 103,6 МГц Верховині Івано-Франківської області заявку подала ТРК «Західна столиця», на 68,24 МГц у місті Рівному - ТРК «ІФ медіа груп». Але ці претенденти на конкурс не з'явилися, тож ці дві частоти теж віднесено до резерву.

 

Нагадаємо, що за результатами конкурсу телевізійні частоти дістали ТОНІС, «Сат-плюс» і «Дон-інфо».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9325
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
lin
4416 дн. тому
Щось підказує, що ніякого радіо «Лайф» не буде. Можливі 2 варінти: 1. переоформлення ліцензії без цих красномовних назв як "Сонячний ранок".... і без школярів від 14 років. В нацраді все таки порекомендували як найкраще "написати" в концепції, щоб отримати частоту. Хоча хотілося би послухати нове радіо. 2. Варінт гірший, коли ліцензію переоформлять для ретрансу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду