Проти НТВ подають ще два позови через фільм «Анатомія протесту»

19 Березня 2012
7207
19 Березня 2012
11:59

Проти НТВ подають ще два позови через фільм «Анатомія протесту»

7207
Проти НТВ подають ще два позови через фільм «Анатомія протесту»

Російська громадська організація «Демократичний вибір» подає до суду на телеканал НТВ за порушення авторських прав. Про це повідомляє «Газета.Ru» з посиланням на заступника голови організації Ігоря Драндіна.

 

«Плануємо подати два позови. Перший - за порушення авторських прав. У програмі "Анатомія протесту" на НТВ був використаний фрагмент ролика, який був знятий на мітингу за Путіна в Лужніках. Ролик взяли без дозволу й не згадали автора ролика. У програмі говориться, що опозиція влаштувала інсценування, щоб дискредитувати владу. Другий позов буде поданий саме із приводу того, що все це неправда. Опозицію просто оббрехали», - сказав він.

 

Скандал розгорівся після використання фрагмента ролика з ходи на підтримку Путіна 23 лютого телеканалом НТВ у стрічці «Анатомія протесту» без дозволу. У ролику кенійські студенти йдуть із плакатами в підтримку Путіна.

 

«По першому позову ми плануємо відшкодування збитку в 120 тисяч рублів, а по другому - спростування інформації, що була озвучена в ефірі», - заявив пан Драндін.

 

Як писала «Детектор медіа», проти НТВ подав позов про захист честі і гідності колишній співголова партії «Права справа» Борис Надєждін, якого обурили деякі твердження з фільму «Анатомія протесту».

 

18 березня обурені фільмом «Анатомія протесту» користувачі соцмереж провели пікет «Проти нахабної брехні каналу НТВ» біля телецентру «Останкіно», аби висловити незгоду з авторами фільму та порушенням етичних норм журналістів НТВ. Раніше акції протестувальників проходили біля Останкіно та на Пушкінській площі.

 

В останні дні сайт каналу НТВ піддавався DDoS-атакам, пов`язаним, на думку представників НТВ, саме з показом фільму «Анатомія протесту». В ніч на 18 березня сайт телеканалу відновив роботу. Натомість у мережі «ВКонтакте» стала недоступною група, присвячена мітингу «проти нахабної брехні телеканалу НТВ».

 

Після виходу фільму, як повідомляла «Детектор медіа», про припинення співпраці з НТВ заявив медіахолдинг «Эксперт». Його представники назвали стрічку «грубою пропагандистською саморобкою».

 

Нагадаємо, фільм «Анатомія протесту» вийшов на НТВ у вечірньому ефірі 15 березня. Його автори розповідають про платну участь людей у мітингах російської опозиції, допускаючи різкі висловлювання на її адресу. Попри критику представників опозиціїгероїв фільмублогерів і журналістів телеканал НТВ вирішив повторити 18 березня спецвипуск програми «НП. Розслідування», в рамках якої відбулася прем'єра картини.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7207
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду