Медіахолдинг «Эксперт» розірвав відносини з НТВ через пропагандистський фільм «Анатомія протесту»

16 Березня 2012
6303
16 Березня 2012
13:28

Медіахолдинг «Эксперт» розірвав відносини з НТВ через пропагандистський фільм «Анатомія протесту»

6303
Медіахолдинг «Эксперт» розірвав відносини з НТВ через пропагандистський фільм «Анатомія протесту»

Медіахолдинг «Эксперт» 16 березня заявив про припинення співпраці з телеканалом НТВ. Про це пише Lenta.ru. Як говориться в офіційному прес-релізі компанії приводом для розриву відносин став показ по НТВ фільму «Анатомія протесту», який містить різкі висловлювання на адресу російської опозиції. В «Эксперте» заявили, що фільм являє собою «грубу пропагандистську саморобку».

 

Особливо медіахолдинг обурило те, що у фільмі з'явився коментар головного редактора журналу «Эксперт» Валерія Фадєєва. «Ці коментарі отримані шляхом прямого обману: співробітники НТВ стверджували, що вони будуть використані в підсумковому випуску новин. До того ж, коментарі не мали ніякого відношення до змісту фільму», - йдеться в повідомленні.

 

В «Эксперте» стверджують, що поведінка співробітників НТВ вийшла за рамки «будь-яких, навіть найневибаглививіших уявлень про професійну етику».

 

Фільм «Анатомія протесту» вийшов на НТВ у вечірньому ефірі 15 березня. Його автори розповідають про платну участь людей у мітингах російської опозиції. Фільм відразу ж викликав хвилю протесту в блогах - сторінки НТВ у Facebook і «ВКонтакте» користувачі засипали сотнями образливих коментарів. У Twitter хештег НТВлжет вийшов у топ російських трендів. Опозиція збирається провести 17 березня мітинг проти НТВ.

 

Вранці 16 березня розпочалася DDoS-атака на сайт НТВ. На телеканалі вважають, що вона пов'язана саме з показом фільму «Анатомія протесту».

 

Валерій Фадєєв у фільмі не висловлюється безпосередньо про мітинги - його коментар поданий у тому місці, в якому йдеться про те, які інформаційні війни ведуться в інтернеті.

 

Головний редактор «Эксперта» у фільмі розповідає про тоталітарності сучасного інтернету.

 

У медіахолдинг «Эксперт» входить однойменний журнал, рейтингове агентство, телебачення, кілька регіональних відділень, а також журнал «Російський репортер» та інші активи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6303
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду