detector.media
19.03.2012 11:59
Проти НТВ подають ще два позови через фільм «Анатомія протесту»

Російська громадська організація «Демократичний вибір» подає до суду на телеканал НТВ за порушення авторських прав. Про це повідомляє «Газета.Ru» з посиланням на заступника голови організації Ігоря Драндіна.

 

«Плануємо подати два позови. Перший - за порушення авторських прав. У програмі "Анатомія протесту" на НТВ був використаний фрагмент ролика, який був знятий на мітингу за Путіна в Лужніках. Ролик взяли без дозволу й не згадали автора ролика. У програмі говориться, що опозиція влаштувала інсценування, щоб дискредитувати владу. Другий позов буде поданий саме із приводу того, що все це неправда. Опозицію просто оббрехали», - сказав він.

 

Скандал розгорівся після використання фрагмента ролика з ходи на підтримку Путіна 23 лютого телеканалом НТВ у стрічці «Анатомія протесту» без дозволу. У ролику кенійські студенти йдуть із плакатами в підтримку Путіна.

 

«По першому позову ми плануємо відшкодування збитку в 120 тисяч рублів, а по другому - спростування інформації, що була озвучена в ефірі», - заявив пан Драндін.

 

Як писала «Детектор медіа», проти НТВ подав позов про захист честі і гідності колишній співголова партії «Права справа» Борис Надєждін, якого обурили деякі твердження з фільму «Анатомія протесту».

 

18 березня обурені фільмом «Анатомія протесту» користувачі соцмереж провели пікет «Проти нахабної брехні каналу НТВ» біля телецентру «Останкіно», аби висловити незгоду з авторами фільму та порушенням етичних норм журналістів НТВ. Раніше акції протестувальників проходили біля Останкіно та на Пушкінській площі.

 

В останні дні сайт каналу НТВ піддавався DDoS-атакам, пов`язаним, на думку представників НТВ, саме з показом фільму «Анатомія протесту». В ніч на 18 березня сайт телеканалу відновив роботу. Натомість у мережі «ВКонтакте» стала недоступною група, присвячена мітингу «проти нахабної брехні телеканалу НТВ».

 

Після виходу фільму, як повідомляла «Детектор медіа», про припинення співпраці з НТВ заявив медіахолдинг «Эксперт». Його представники назвали стрічку «грубою пропагандистською саморобкою».

 

Нагадаємо, фільм «Анатомія протесту» вийшов на НТВ у вечірньому ефірі 15 березня. Його автори розповідають про платну участь людей у мітингах російської опозиції, допускаючи різкі висловлювання на її адресу. Попри критику представників опозиціїгероїв фільмублогерів і журналістів телеканал НТВ вирішив повторити 18 березня спецвипуск програми «НП. Розслідування», в рамках якої відбулася прем'єра картини.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY