Завсідники пулу президента – «Інтер», «1+1», Перший, ICTV, і жодного україномовного видання

16 Листопада 2011
8808
16 Листопада 2011
12:24

Завсідники пулу президента – «Інтер», «1+1», Перший, ICTV, і жодного україномовного видання

8808
Прес-служба Януковича обіцяла ротацію в пулі президента
Завсідники пулу президента – «Інтер», «1+1», Перший, ICTV, і жодного україномовного видання

Президента Віктора Януковича у подорожах коштом платників податків супроводжують практично одні й ті самі телеканали: «Інтер», «1+1», «Україна», НТКУ і ICTV. Критичний до політики Януковича ТВі жодного разу не потрапив до пулу. Про це йдеться у статті Сергія Лещенка «Пул Віктора Януковича - коштом платників податків».

 

Інтернет-видання «Українська правда» звернулося до Адміністрації президента із запитом про інформацію щодо журналістів, яких було включено до супроводу Януковича під час усіх його закордонних відряджень протягом 2011 року.

 

Як слідує з відповіді, лише в одній поїздці з 14 був канал СТБ. 5-й канал взяли за кордон двічі, а ТВі - жодного разу.

 

Загалом ситуація з присутністю телеканалів у пулі Януковича протягом 2011 року, пише «Українська правда», виглядає так (інформацію сформовано на підставі відповідей керівника Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації адміністрації президента України Дениса Іванеска):

 

Візит

Інтер

1+1

Україна

НТКУ

ICTV

5 канал

СТБ

TVi

Японія,

17-21.01

Х

Х

 

Х

Х

 

Х

 

Давос,

26-29.01

Х

Х

 

Х

Х

 

 

 

Польща,

3-4.02

Х

Х

Х

Х

Х

 

 

 

В'єтнам, Сінгапур,

Бруней 24-31.03

Х

Х

Х

Х

Х

 

 

 

Азербайджан,

28.04

Х

Х

Х

Х

Х

 

 

 

Польща,

27.05

 

Х

Х

Х

Х

Х

 

 

Словаччина,

17.06

Х

Х

Х

Х

Х

 

 

 

Страсбург

21.06

Х

Х

Х

Х

Х

 

 

 

Таджикистан,

2-3.09

Х

Х

 

 

 

 

 

 

Туркменістан,

12-13.09

Х

Х

Х

Х

Х

 

 

 

США,

19-22.09

Х

Х

Х

Х

Х

Х

 

 

Польща,

29-30.09

 

Х

Х

Х

Х

 

 

 

Греція,

6-7.10

Х

Х

 

Х

Х

 

 

 

Бразилія, Куба,

20-26.10

Х

Х

Х

Х

Х

 

 

 

 

Щодо друкованих та інтернет-медіа виявилося, що президента не супроводжує жодне україномовне видання. Найчастіше до пулу потрапляють «Комсомольская правда в Украине», «Известия в Украине», «Сегодня», Lb.ua, «Обозреватель». Окрім них декілька разів супроводжували президента у поїздках газети «2000», «Факты», «Коммерсант Украина», «Киевский телеграф» (ця газета закрита ще в грудні 2010 року), журнал «Профіль» та Фонд вільних журналістів, представлений Дмитром Понамарчуком.

 

Як писала «Детектор медіа», прес-служба Януковича обіцяла ротацію в пулі президента.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8808
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ogilvi
4547 дн. тому
Проксі – невіглас, та ще й українофобського кшталту. Вистачає українських популярних газет, наприклад: «Голос України», «Сільські вісті», «УМ», «Газета по-українські». Є й регіональні, знані по країні: «Молодий буковинець», «Експрес». А такі виданння як Профіль чи К.Телеграф – не те що непопулярні, а їх вже не існує. А люди їздять з цих видань у Брюссель. Очевидно ж: януковичі прилаштували якогось «свого» чоловічка у шаровий тур під прапором потонулого дредноута
Proxi
4547 дн. тому
Принц - ти дурень. Лещенко правий. Ці дауни носяться з тими, хто лиже глибше. Може й ти такий самий?
Принц
4547 дн. тому
Тошно читать. Лещенко идиот. ТиВиАй вообще закрыть нужно а не брать в пул. А "украиновомни" издания, читаемые, популярные - назовите хотя бы три, только честно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду