Нацрада продовжить прийом заяв на цифровий конкурс до 22 липня

22 Червня 2011
21262
22 Червня 2011
14:29

Нацрада продовжить прийом заяв на цифровий конкурс до 22 липня

21262
Державним мовникам дозволять подавати не договір із «Зеонбудом», а меморандум про наміри
Нацрада продовжить прийом заяв на цифровий конкурс до 22 липня

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення продовжить прийом заяв на конкурс на місця в цифрових мультиплексах до 22 липня. Про це на брифінгу 22 червня повідомила перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко.

 

За її словами, 30 червня (якщо не буде апеляційних скарг третіх сторін і 29 червня постанова Окружного адміністративного суду міста Києва, що зобов'язує Нацраду продовжити конкурс, набуде чинності) регулятор прийме рішення продовжити конкурс на 20 днів. «Прийом заявок на конкурс триватиме до 22 липня, якщо не буде скарг третіх сторін», - сказала вона.

 

Нагадаємо, ініціатором позову була Національна телекомпанія України, яка не встигла підписати договір з провайдером мультиплексів «Зеонбудом» через необхідність проведення тендерної процедури, як того вимагає закон.

 

Прийом заяв продовжать для будь-яких компаній, а не лише для позивача. Пані Головатенко повідомила також, що регулятор дозволить державним телекомпаніям подавати із конкурсною заявою не договір із «Зеонбудом», а меморандум про наміри.

 

«Ми зустрічалися і з Держкомтелерадіо, і з «Зеонбудом», розглядали питання, що на даний час усі державні компанії не встигають підписати договори із «Зеонбудом». Це пов'язано з тендерами, із залученням державних коштів. І ми домовилися, що виключно для державних компаній буде умовою не договір, а меморандум про намір терміном дії до початку вересня», - сказала вона. Ця умова буде чинною для державних мовників і під час продовженого конкурсу.

 

На сьогоднішній день, відзначила Оксана Головатенко, від претендентів на загальнонаціональне мовлення надійшло 38 заяв, від претендентів на місцеве і регіональне - 800 заяв (у тому числі від НТКУ і ОДТРК, які подали заяви без договорів із «Зеонбудом»).

 

Підбиття підсумків цифрового конкурсу заплановане на першу декаду серпня, повідомила Оксана Головатенко.

 

Нагадаємо, поки що конкурс призупинено.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21262
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду