detector.media
08.04.2010 12:56
Міліція затримала спортивного коментатора Ігоря Мірошниченка
Міліція затримала спортивного коментатора Ігоря Мірошниченка

Представники міліції без жодних пояснень затримали  Ігоря Мірошниченка,  спортивного коментатора «Поверхность Спорт ТВ», та ще кількох представників ЗМІ. Інцидент трапився в Києві в «Українському домі» під час прес-конференції з нагоди відкриття виставки «Волынская резня - польские и еврейские жертвы ОУН-УПА».

 

«Я запитав,  чому на експозиції представлено лише одну точну зору та попросив надати слово історику Володимиру Сергійчуку та народному депутату кількох скликань Левку Лук`яненку. Після цього виник конфлікт з організаторами. Мене та ще кількох людей, серед яких є журналісти, без будь-яких пояснень схопили люди, одягнені у цивільний одяг, і силою вивели з приміщення», - розповів у коментарях ТК Ігор Мірошниченко.

 

Він сказав, що прізвища колег дізнатися ще не встиг. «Зокрема постраждала знімальна група Нового каналу», - відзначив він.  

 

Зараз затримані знаходяться у Шевченківському районному відділенні міліції міста Києва. За словами Мірошниченка, щодо своїх подальших подій представники міліції їх не інформують.

 

З діями правоохоронців не згодний юрист Інституту масової інформації Роман Головенко. «Міліція має пред'явити посвідчення, представитись, зазначити своє звання. Якщо представник  міліції затримує людину, то має мотивувати, за що саме. Дуже дивно виглядає, що ці дії виконували люди в цивільному», - коментує пан Головенко.

 

Щодо підстав  затримання він зазначив: «Зі слів Ігоря Мірошниченка можна зробити висновок, що під час  прес-конференції він виявляв свою незгоду. Якщо при цьому журналіст не намагався зірвати захід такими діями, як, наприклад,  кидання пакетів з фарбою на сцену, то явної загрози громадському порядку тут немає».

 

ТК намагалася взяти коментар у Віталія Дмитренка, заступника начальника прес-служби Головного управління МВС міста Києва. У прес-службі пояснили: нині вивчають обставини затримання.

 

ТК слідкуватиме за перебігом подій.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY