«РТР-Планета» не спростував інформацію про тюрми ЦРУ, бо судове рішення не легалізоване в Росії

20 Жовтня 2009
22333
20 Жовтня 2009
12:41

«РТР-Планета» не спростував інформацію про тюрми ЦРУ, бо судове рішення не легалізоване в Росії

22333
«РТР-Планета» не спростував інформацію про тюрми ЦРУ, бо судове рішення не легалізоване в Росії

Поки що ВДТРК не спростовувала інформацію про тюрми ЦРУ, що нібито розташовані в Україні (програма Аркадія Мамонтова «Під грифом таємно»). Як писала ТК, за позовом Міністерства оборони України до ВДТРК Голосіївський райсуд міста Києва, а згодом і Апеляційний суд міста Києва зобов'язали «РТР-Планета» спростувати цю інформацію. У російській телекомпанії заявляють, що судове рішення не було легалізоване в Росії. Про це ТК повідомив директор Дирекції міжнародних відносин ВДТРК Петро Федоров

 

«Не були дотримані необхідні формальності щодо позову Міноборони України до ВДТРК: рішення українського суду не було направлене позивачем до Савеловського суду міста Москви (за місцем реєстрації відповідача), відповідно, воно не було легалізоване в Російській Федерації. Після отримання цих документів ВДТРК буде негайно на них реагувати», - повідомив пан Федоров.

 

Нагадаємо, що під час переговорів з мовником у березні 2009 року, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення висувала такі вимоги для надання каналові дозволу транслюватися у кабельних мережах: РТР, по-перше, має стати ліцензіатом Нацради України, по-друге, офіційно має спростувати неправдиву інформацію про Україну, що прозвучала в ефірі телеканалу «РТР-Планета».

 

Керівництво Всеросійської державної телерадіокомпанії заявляє, що телеканал «РТР-Планета» не порушував українське законодавство й не розуміє, в чому полягають претензії Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

«Оскільки досі ВДТРК не отримала ніяких офіційних письмових претензій з приводу змісту програм, що виходять на "РТР-Планета", незважаючи на не одноразові обіцянки керівництва Національної раді направити ці претензії на нашу адресу, ми вважаємо, що ніякі закони України нами порушені не були», - зазначив пан Федоров.

 

Як повідомляла ТК, «РТР-Планета» була виключена Нацрадою з переліку програм, зміст яких відповідає Європейській конвенції про транскордонне телебачення, оскільки Росія не є країною-членом конвенції. Позаяк ВДТРК готова продовжувати перемовини й хотіла б налагодити прямий діалог з Нацрадою стосовно легалізації мовлення в Україні телеканалу «РТР-Планета».

 

Нагадаємо, нещодавно ВДТРК отримала роз'яснення Вищої ради телерадіомовлення Франції (Conseil superieur de l'audiovisuel - CSA), яке надіслала до Нацради. У документі йдеться, що телепрограма «РТР-Планета», яка мовить на супутниках французького оператора Eutelsat (HotBird, W4), належить до юрисдикції Франції і не потребує додаткових дозволів у країнах, що ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення». ТК друкує переклад офіційного роз`яснення.

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22333
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду