Олексій Фурман став редактором сайту для споживачів 2buy.ua

4 Червня 2008
13172
4 Червня 2008
18:26

Олексій Фурман став редактором сайту для споживачів 2buy.ua

13172
Олексій Фурман став редактором сайту для споживачів 2buy.ua
Колишній головний редактор «Рекламастера» Олексій Фурман став редактором сайту 2buy.ua. Як розповів «ТК» пан Фурман, 2buy – це портал для розумних споживачів, де люди обмінюються своїми думками про те, що можна купити. На сайті споживачі висловлюються у форматі блогів, є також авторські матеріали. «Я займаюся редакторською та журналістською роботою: здійснюю написання матеріалів, редагування і відстеження контенту», – розповів «ТК» Олексій Фурман. Також він зазначив, що сайт 2buy фінансує компанія Mouse Internet Media – спеціалізована агенція он-лайн комунікацій, яка просуває бренди в інтернет.
 
Натомість, як повідомила «ТК» керівник проекту 2buy Наталя Шталтовна, у проекту три акціонери. «Це приватні особи. Вихідці з маркетинг-рекламної спільноти», – наголосила вона. А Mouse Internet Media і 2buy поєднує лише те, що агентство розробляло банерну рекламу проекту. Цю інформацію підтвердила «ТК» і керівник відділу з роботи з клієнтами Mouse Internet Media Алевтина Помазанко: «Співпраця нашої агенції з проектом 2buy проводилася в рамках продакшну рекламної кампанії».
 
Партнером 2buy є Портал споживачів consumerinfo.org.ua (сайт спільного проекту ЄС і ПРООН «Спільнота споживачів та громадські об’єднання»). У Києві consumerinfo.org.ua став відомим, коли почав активно розміщувати борди зі слоганами «Свинина. Щось не так?» і «Горбуша. Щось не так?». «З Порталом споживачів нас звів єдиний порив підвищувати споживацьку культуру в Україні та формувати рух покупців, які знають свої права. Результатом знайомства стала кампанія Реклама обіцяє, ми перевіряємо”, у рамках якої ми реалізуємо 4 спецпроекти, завдання яких – протестувати продукти, що рекламуються і їхні властивості в реальних умовах», – пояснила «ТК» Наталя Шталтовна.
 
Цікаво, що просуванням проекту «Спільнота споживачів та громадські об’єднання» в інтернеті також займається Mouse Internet Media. «У квітні цього року наше агентство визнане переможцем тендеру на проведення соціальної кампанії для споживачів у мережі Інтернет для спільного проекту ЄС і Програми розвитку ООН Спільнота споживачів та громадські об’єднання”. Наша система планування дозволила оптимізувати медіабюджет кампанії на 10%, що й виявилося основою для перемоги в тендері. Проект запущений у роботу за узгодженням сторін на основі договору. Учасниками проекту є Mouse Internet Media, а також ЄС и Програма розвитку ООН “Спільнота споживачів і громадські об’єднання”, – повідомила Алевтина Помазанко.
 
Поява спеціалізованого сайту, на якому споживачі діляться інформацією про товари і послуги не могла не викликати підозри в тому, що проект створено під рекламодавців. На запитання, чи рекламує сайт конкретні бренди, Наталя Шталтовна відповіла, що в спеціально відведених банеромісцях – так, адже вони для цього створені. «У всіх інших форматах ми орієнтуємо партнерів на спонсорство чи участь у спецпроектах, але вердикт виноситься або реальними користувачами, або на основі наших власних тестувань, як це було з тестуванням пральних порошків або чоловічих антиперспірантів. Це портал рекомендацій, котрі можуть базуватися тільки на особистому досвіді і ми слідуємо цій ідеї, перевіряючи правдивість рекламних повідомлень. Коротко нашу ідеологію формулює теза “2buy.ua – Реклама бреше. Друзі не обманять” і її розділяють тільки дійсно сильні бренди, котрі шукають нових форматів спілкування зі своїми споживачами», – підкреслила керівник проекту 2buy.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13172
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду