detector.media
04.06.2008 18:26
Олексій Фурман став редактором сайту для споживачів 2buy.ua
Колишній головний редактор «Рекламастера» Олексій Фурман став редактором сайту 2buy.ua. Як розповів «ТК» пан Фурман, 2buy – це портал для розумних споживачів, де люди обмінюються своїми думками про те, що можна купити. На сайті споживачі висловлюються у форматі блогів, є також авторські матеріали. «Я займаюся редакторською та журналістською роботою: здійснюю написання матеріалів, редагування і відстеження контенту», – розповів «ТК» Олексій Фурман. Також він зазначив, що сайт 2buy фінансує компанія Mouse Internet Media – спеціалізована агенція он-лайн комунікацій, яка просуває бренди в інтернет.
 
Натомість, як повідомила «ТК» керівник проекту 2buy Наталя Шталтовна, у проекту три акціонери. «Це приватні особи. Вихідці з маркетинг-рекламної спільноти», – наголосила вона. А Mouse Internet Media і 2buy поєднує лише те, що агентство розробляло банерну рекламу проекту. Цю інформацію підтвердила «ТК» і керівник відділу з роботи з клієнтами Mouse Internet Media Алевтина Помазанко: «Співпраця нашої агенції з проектом 2buy проводилася в рамках продакшну рекламної кампанії».
 
Партнером 2buy є Портал споживачів consumerinfo.org.ua (сайт спільного проекту ЄС і ПРООН «Спільнота споживачів та громадські об’єднання»). У Києві consumerinfo.org.ua став відомим, коли почав активно розміщувати борди зі слоганами «Свинина. Щось не так?» і «Горбуша. Щось не так?». «З Порталом споживачів нас звів єдиний порив підвищувати споживацьку культуру в Україні та формувати рух покупців, які знають свої права. Результатом знайомства стала кампанія Реклама обіцяє, ми перевіряємо”, у рамках якої ми реалізуємо 4 спецпроекти, завдання яких – протестувати продукти, що рекламуються і їхні властивості в реальних умовах», – пояснила «ТК» Наталя Шталтовна.
 
Цікаво, що просуванням проекту «Спільнота споживачів та громадські об’єднання» в інтернеті також займається Mouse Internet Media. «У квітні цього року наше агентство визнане переможцем тендеру на проведення соціальної кампанії для споживачів у мережі Інтернет для спільного проекту ЄС і Програми розвитку ООН Спільнота споживачів та громадські об’єднання”. Наша система планування дозволила оптимізувати медіабюджет кампанії на 10%, що й виявилося основою для перемоги в тендері. Проект запущений у роботу за узгодженням сторін на основі договору. Учасниками проекту є Mouse Internet Media, а також ЄС и Програма розвитку ООН “Спільнота споживачів і громадські об’єднання”, – повідомила Алевтина Помазанко.
 
Поява спеціалізованого сайту, на якому споживачі діляться інформацією про товари і послуги не могла не викликати підозри в тому, що проект створено під рекламодавців. На запитання, чи рекламує сайт конкретні бренди, Наталя Шталтовна відповіла, що в спеціально відведених банеромісцях – так, адже вони для цього створені. «У всіх інших форматах ми орієнтуємо партнерів на спонсорство чи участь у спецпроектах, але вердикт виноситься або реальними користувачами, або на основі наших власних тестувань, як це було з тестуванням пральних порошків або чоловічих антиперспірантів. Це портал рекомендацій, котрі можуть базуватися тільки на особистому досвіді і ми слідуємо цій ідеї, перевіряючи правдивість рекламних повідомлень. Коротко нашу ідеологію формулює теза “2buy.ua – Реклама бреше. Друзі не обманять” і її розділяють тільки дійсно сильні бренди, котрі шукають нових форматів спілкування зі своїми споживачами», – підкреслила керівник проекту 2buy.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY