Віктор Ющенко: інші держави проводять в Україні «інформаційно-психологічні кампанії»

21 Березня 2008
11335
21 Березня 2008
14:14

Віктор Ющенко: інші держави проводять в Україні «інформаційно-психологічні кампанії»

11335
Віктор Ющенко: інші держави проводять в Україні «інформаційно-психологічні кампанії»

Президент України Віктор Ющенко заявляє, що інші держави проводять в Україні «інформаційно-психологічні кампанії».

 

Як передає УНІАН, про це він сказав, відкриваючи сьогодні засідання Ради національної безпеки і оборони.

 

Віктор Ющенко підкреслив, що головною загрозою національній безпеці України є інформаційна експансія іноземних держав. Він зауважив на великій присутності у вітчизняному інформаційному просторі іноземних телекомпаній, радіостанцій, друкованих ЗМІ та інтернет-видань. У цьому зв’язку Президент гостро розкритикував діяльність Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, зазначивши, що сьогодні радіочастотний ресурс України дуже часто розподіляється не на користь вітчизняних телерадіокомпаній.

 

Вікто Ющенко зачитав статистичні дані, відповідно до яких внаслідок розподілу Нацрадою частот перевагу мають недержавні мовники, у яких потужніший фінансовий потенціал.

 

«Через невиважені рішення Нацради фактично відданий сусіднім країнам прикордонний частотний ресурс, - сказав Президент. - Тому мешканці прикордонних територій практично не мають вибору».

 

За словами Ющенка, зокрема, на Закарпатті працюють 83 телерадіостанції Угорщини, Словаччини, Польщі; 6 потужних передавачів Буковини та Одещини приймають сигнали з Румунії та Молдови; 20 польських і 5 білоруських ЗМІ ведуть мовлення на Волинь і Львівщину; «практично повністю окупований Крим та Східні області України російськими ЗМІ, що забезпечило їм повне домінування на українських територіях, і вони виключили роботу українських станцій у цьому діапазоні», - сказав Президент.

 

«Завдяки цьому в інформаційному просторі України, по суті, проводяться інформаційні психологічні кампанії з тих чи інших питань, щоб дезінформувати суспільство або проводити кампанії не в інтересах нашої країни», - сказав Віктор Ющенко, додавши, що це стосується як теми національної єдності, територіальної цілісності, мовного питання, питань культури, релігії, а також євроатлантичних прагнень України.

 

На думку глави держави, через це в Україні створюються «регіони некерованої нестабільності», формується соціальна напруга.

 

В.Ющенко підкреслив, що це є серйозним викликом для України. За словами Президента, йому прикро говорити про те, що в сфері друкованих ЗМІ у нас навіть немає державного органу, який би проводив державну політику.

 

Сьогоднішнє засідання РНБО, зазначив Президент, має ухвалити рішення, яке б дозволило виправити цю ситуацію. Віктор Ющенко зауважив, що на сьогодні Україна має для цього можливість завдяки зміні уряду та коаліції.

 

«У нас немає дефіциту коштів, немає дефіциту бажання зробити український ефірний простір українським», - сказав Ющенко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11335
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
г.Прямой Рог
5885 дн. тому
Перл "регіони некерованої нестабільності"- просто "супер". Означает ли это, что во всех остальных регионах нестабильность "керована". Если да, то кем?
пересічний українець Кривому Рог
5885 дн. тому
Рог очень у Вас кривой.Раковая опухоль - это национализм замешаный на жлобстве и сознании собственного ничтожества.
lfilip
5887 дн. тому
Дело не в деньгах и не в желании, а в отсутствии конкурентной КОНЦЕПЦИИ украинского информационного пространства. Что мы можем предложить и что предлагаем в качестве информации ее потребителям? Вторичные, пережеванные не-украинскими СМИ и зарубежными экспертами факты. Поэтому украинское информационное пространство напоминает солянку из интима голливудских актеров или семейных скандалов европейских политических лидеров и топ-новостей экономических успехов российских олигархов или прозорливых шагов Владимира Путина. А где тут Украина?
г. Кривой Рог
5887 дн. тому
Давно пора это сделать, Виктор Андреевич . Российская зараза , как раковые метастазы расползается в Украине. Давно известно, что Россия это СПИД на теле планеты "ЗемлЯ". Эту болячку под названием "россия" надо выкорчёвывать ...россию надо удалить как раковую опухоль.
VM
5888 дн. тому
Предыдущему комменту - БРАВО!!! Если Виктор Хорунживский действительно печется об информационном влиянии на национальных окраинах, то должен развивать отечественное вещание на национальных языках, прежде всего на русском. В противном случае придется СБУшникам призывать пенсионеров службы для восстановления "глушилок"
...
5888 дн. тому
Ющенко - Балозі: Як Президент, доручаю в триденний термін змінити закони поширення радіохвиль на території України. Кабінету Міністрів Украйни затвердити заходи щодо впровадження розповсюдження радіохвиль виключно в межах державного кордону України. Всі приймачі, здатні приймати ворожі голоси, повинні бути знищені за рахунок їх власників. Кошти, отримані бюджетом від знищення приймачів, направити на програми розвитку Української Мови на території Гондурасу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду