Нацрада розподілила канали між ТРО у цифровій телемережі і оголосила конкурс на вільні канали та оператора мережі

5 Грудня 2007
34285
5 Грудня 2007
19:55

Нацрада розподілила канали між ТРО у цифровій телемережі і оголосила конкурс на вільні канали та оператора мережі

34285
Нацрада розподілила канали між ТРО у цифровій телемережі і оголосила конкурс на вільні канали та оператора мережі
5 грудня за своєму засіданні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення розподілила канали між телекомпаніями у загальнонаціональній багатоканальній цифровій телемережі – «MX-4».
 
Як вже повідомляла «ТК», відповідно до зміненого плану «Плану розвитку інформаційного простору» щодо впровадження цифрового мовлення, цифрове мовлення в Україні буде впроваджуватися одразу у двох стандартах – MPEG 2 та MPEG 4.
 
Вісім загальнонаціональних мультиплексів буде поділено таким чином: 3 буде віддано під MPEG 2, два – MPEG 4, один – DVВ-H та два – HD.
 
На мультиплексах М1, М2,  М3 буде стандарт MPEG 2.
 
М1 – Перший Національний, «1+1», «Інтер», ICTV, «Експрес-інформ»
 
М2 - Новий канал, СТБ, «Україна», НТН, ТЕТ
 
М3 – ТОНІС, «Мегаспорт», М1, Суспільне мовлення (За словами члена Нацради Тетяни Мокріді, це канал, виділений під суспільне мовлення без прив'язки для мовника).

 

Скоріше за все, ці канали увійдуть до так званого соціального пакету. Ще одне покриття буде віддане під стандарт MPEG 4, так званий М4, – тут місця отримали канал «Ера» та НБМ.

 
На решту вакантних покриттів Нацрада оголосила конкурс. За умовами конкурсу переваги надаватимуться каналу культурно-мистецького спрямування, дитячому, пізнавальному, каналу про кіно і гумористичному, решта три будуть виділені під оригінальні проекти.
 
Також буде оголошено конкурс на оператора багатоканальної цифрової мережі «MX-4». За словами першого заступника голови Нацради Ігоря Куруса, мережа буде готова до травня.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
34285
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5969 дн. тому
"Скоріше за все, ці канали увійдуть до так званого соціального пакету." Это че новая обязаловка будет!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду