Підтверджено призначення Дмитра Джангірова виконувачем обов’язків головного редактора газети «Хрещатик»

24 Січня 2007
8353
24 Січня 2007
10:42

Підтверджено призначення Дмитра Джангірова виконувачем обов’язків головного редактора газети «Хрещатик»

8353
Підтверджено призначення Дмитра Джангірова виконувачем обов’язків головного редактора газети «Хрещатик»

Як повідомили «Детектор медіа» в редакції газети «Хрещатик», учора міський голова Києва видав розпорядження про призначення Дмитра Джангірова виконувачем обовязків газети «Хрещатик».

 

Сам Дмитро Джангіров у телефонній розмові з кореспондентом «ТК» висловив принципову позицію: «на запитання «Детектор медіа» я не відповідаю».


За непідтвердженою інформацією, комерційним директором «Хрещатика» став Казбек Бектурсунов, колишній гендиректор ВД «Коммерсантъ-Украина». Сам Казбек Бектурсунов це не підтверджує.
 

Як повідомляє «Кореспондент.net» із посиланням на в.о. начальника Головного управління із взаємодії з засобами масової інформації та звязків із громадськістю Тетяну Васильєву, Джангіров керуватиме «Хрещатиком» до призначення головного редактора, який буде визначений на конкурсі. «Зараз уже оголошено конкурс, затверджується конкурсна комісія, що складатиметься з представників усіх фракцій», - повідомила Васильєва. Комісія повинна затвердити вимоги до кандидатури головного редактора, які згодом будуть опубліковані. «Необхідно було залучити професіоналів хоча б на цей перехідний період», - наголосила вона.

 


На думку екс-головреда «Вечірнього Києва» Людмили Воробйової, прихід Джангірова у «Хрещатик» означатиме запровадження жорсткої редакційної політики, звільнення «незручних» працівників (або створення умов, за яких вони підуть самі). «Така ж схема, як у «Вечірці», коли в.о. головного редактора було призначено  59-річна Світлана Синякова: ніхто нікого не попереджав. Із Джангіровим прийшли комерційний директор та ще один заступник. Розпорядження мера суперечить рішенню Київради про оголошення конкурсу на посади головних редакторів комунальних видань; цей конкурс мав бути проведений за 2 місяці, а минуло вже 4..

 

Причиною того, що Джангірова призначено в.о., а не повноцінним головним редактором газети, Людмила Воробйова вважає прагнення київської влади утримувати тотальний контроль за комунальними ЗМІ, аби вони працювали на покращення іміджу команди Черновецького. «Незалежна преса відмовляється розміщувати позитивні матеріали про нинішню київську владу навіть за гроші, адже 90% киян не підтримують Черновецького. Тільки комунальний засіб масової інформації може думати про те, що життя закінчується зараз, тоді як усі думають про майбутнє».

 

 

Довідка «ТК»: Дмитро Георгійович Джангіров народився 1966 року в Києві. Здобув вище освіту на хіміко-технологічному факультеті КПІ (1983-1989). 1989-1992 – інженер Науково-дослідного інституту колоїдної хімії та хімії води. З 1990 року – член Конституційно-демократичної партії України (лідер – політолог і журналіст Володимир Золоторьов), з 1992 року – член політради, з 1993 року голова Київської регіональної організації. З 1992 року – співзасновник громадсько-політичного обєднання «Нова Україна», працював у секретаріаті. З 1994 року – політичний оглядач відділу політики УНІАН. У 1994-2000 рр. – політичний оглядач, редактор відділу «Держава та економіка» тижневика «Бізнес»; головний редактор газети «Вечерние вести». У 2001-2002 рр. – головний редактор газети «Слово Батьківщини». Був референтом-консультантом депутата Юрія Болдирева, що прославився ідеєю переселення українців у Сибір. З 2003 року – головний редактор газети «Понедєльник». У 2003 році разом із Дмитром Корчинським вів скандальну програму «Проте» на «1+1», спрямовану проти «Нашої України» та Віктора Ющенка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8353
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду