Як я прокидався з «Україною»

25 Квітня 2008
16918
25 Квітня 2008
10:39

Як я прокидався з «Україною»

16918
Нова ранкова програма з Костянтином Кіркаряном поки що «сирувата», але вже заохочує до оптимізму.
Як я прокидався з «Україною»
Точніше, навпаки, - вона зі мною, бо я прокидаюся ще раніше, іноді вмикаючи телевізор. Де й помітив нещодавно на однойменному з назвою нашої Батьківщини телеканалі обличчя ведучого, який був схожий на ведучого телепрограми, дуже схожу, у свою чергу, на програму з 90-х, де Валдіс Пельш був молодим і активно вимахував руками.
 
Отже, ранкове шоу «Прокидайся з ”Україною”». Я дуже радий був побачити, як працює в кадрі Костянтин Кіркарян. До того ж, пощастило бачити найперший випуск «прокидалки». Було відчуття свята у студії, була енергетика, годинничок, щоправда, забули поставити, але згодом виправились (незручний, до речі, годинник). «Україна» зробила крок уперед – до цього моменту в такий ранній час (5.45 – 7.20) подібних програм у вітчизняному телеефірі не було. Є певний конкурентний ризик накладення ефіру «України» на «Сніданок з «1+1», але, як на мене, коли ведучі у студії сидять, це – не ранкова програма.
 
Чи потрібні Кіркаряну співведучі (думаю, він був би не проти) – важко сказати. Костянтин начебто й сам вигрібає, місцями навіть аж занадто активно, тож гра в бадьорість перетворюється на метушню.
 
Спілкування із глядачами також проходить не завжди вдало. Коли російськомовний глядач телефонує в україномовний ефір, це означає, що він добре розуміє українську. Але ведучий чує російську й переходить на неї, виявляючи таким чином хибне розуміння вихованості та інтелігентності. Далі, по завершенні розмови, треба переходити назад на українську. І тут уже починаються проблеми: та ж метушня, «суржикізми» (які можна було б застосовувати з гумором, але це не той випадок), «екання»… Словом, краще з мови на мову не стрибати.
 
Телефонні розіграші у програмі відбуваються бездоганно. Проте в цілому проект явно сируватий, і все ніяк не «висохне». Печальна тенденція «немає креативу – поставмо гороскоп» простежується на «Україні» дуже яскраво: у «прокидалці» їх аж два. У вуличних сюжетах кортить бачити режим реального часу, прямі включення; коли ж бачу на вулиці діточок, відразу так, рефлекторно, по-ленінськи думаю: а що маля робить на вулиці в таку ранню годину? Звісно, це все знімалося напередодні, тож за українських дітей можна бути спокійним, але програма від такої «пластмаси» не виграє. І з новинами треба щось робити негайно! Коли я бачу ведучу новин, хочу закричати в телевізор: «Прокидайся!!!!!». З Україною, звісно.
 
Нічого хорошого не скажу про людей, які відповідають за промоцію програми. Власне, я не бачу ніякої промоції – ні в рамках програми, ні поза нею, ні в рекламних блоках. Оформлення ефіру можна було б зробити не таке бліде, більш творче… Втім, нове ранкове шоу «України» своє завдання виконує: заохочує до оптимізму на власному прикладі, смішить, нагадує про те, що варто любити життя. За це – дякую!
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16918
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
danira
5844 дн. тому
Підтримую думку щодо ведучої новин. Про дубляж мова не ведеться, творча людина вона завжди себе проявить. Ранкова ведуча новин - ранкова інформація, яка запам*ятовується і задає стимул. Так повинно бути.
Автор
5844 дн. тому
Сергію. Я з шаною ставлюся до всіх тих людей, які працюють в ранкових ефірах. Інакше й бути не може, бо сам - один з них. Добре виспатись мрію вже давненько, декілька років. Щодо Вашої пропозиції ізучать людєй, то це виходить як за Жванєцкім, пам'ятаєте - якщо пальто не так пошили, то позаду клієнта пускати людину, щоб пояснювала, чому так вийшло? А пальто вже пошите. Розумієте, про що я? З наступаючими Вас Святами!
гость
5844 дн. тому
жаль,что программа до 7.20,я в такое время вижу сны
ASD
5844 дн. тому
"До того ж, пощастило бачити найперший випуск "прокидалки". Це ж треба, пощастило... :) Я б назвав це "щастя" точніше: ПРАКІДАЛАВА.
Людина
5844 дн. тому
На Вашу думку, ведучі новин мають дублювати "поведінку" ведучих розважальних программ (у даному випадку розважального ранку, до блоку якого входить випуск ) ?
Сергей
5844 дн. тому
Конечно. здравая критика, хорошо выспавшегося человека, наверное пару раз смотревшего эту программу и то после вечеринки в ночном клубе... "Спать не хотелось ложиться" вина не столь активных ведущих впрямом эфире лежит не на них, а налюдях, которые, не предоставляя выбора. просят в кавычках и поработать утром в течении бесконечного времени...Посмотрел бы я на критика после недельного бодрствования по ночам, как он, даже с великолепной реакцией, попытается утречком сесть за руль своего автомобиля. смешная получится ситуация уперевшегося лбом человека, стоящего на красном огне светофора на перекрестке...Дай бог Вам удачи критик, изучайте не только эфиры, но и людей, которые в них работают..Заметьте малым количеством делают многосоттенные коллективы других каналов...С уважением к Вам... Сергей!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду