detector.media
Володимир Міхалєвіч
, для «Детектор медіа»
25.04.2008 10:39
Як я прокидався з «Україною»
Як я прокидався з «Україною»
Нова ранкова програма з Костянтином Кіркаряном поки що «сирувата», але вже заохочує до оптимізму.
Точніше, навпаки, - вона зі мною, бо я прокидаюся ще раніше, іноді вмикаючи телевізор. Де й помітив нещодавно на однойменному з назвою нашої Батьківщини телеканалі обличчя ведучого, який був схожий на ведучого телепрограми, дуже схожу, у свою чергу, на програму з 90-х, де Валдіс Пельш був молодим і активно вимахував руками.
 
Отже, ранкове шоу «Прокидайся з ”Україною”». Я дуже радий був побачити, як працює в кадрі Костянтин Кіркарян. До того ж, пощастило бачити найперший випуск «прокидалки». Було відчуття свята у студії, була енергетика, годинничок, щоправда, забули поставити, але згодом виправились (незручний, до речі, годинник). «Україна» зробила крок уперед – до цього моменту в такий ранній час (5.45 – 7.20) подібних програм у вітчизняному телеефірі не було. Є певний конкурентний ризик накладення ефіру «України» на «Сніданок з «1+1», але, як на мене, коли ведучі у студії сидять, це – не ранкова програма.
 
Чи потрібні Кіркаряну співведучі (думаю, він був би не проти) – важко сказати. Костянтин начебто й сам вигрібає, місцями навіть аж занадто активно, тож гра в бадьорість перетворюється на метушню.
 
Спілкування із глядачами також проходить не завжди вдало. Коли російськомовний глядач телефонує в україномовний ефір, це означає, що він добре розуміє українську. Але ведучий чує російську й переходить на неї, виявляючи таким чином хибне розуміння вихованості та інтелігентності. Далі, по завершенні розмови, треба переходити назад на українську. І тут уже починаються проблеми: та ж метушня, «суржикізми» (які можна було б застосовувати з гумором, але це не той випадок), «екання»… Словом, краще з мови на мову не стрибати.
 
Телефонні розіграші у програмі відбуваються бездоганно. Проте в цілому проект явно сируватий, і все ніяк не «висохне». Печальна тенденція «немає креативу – поставмо гороскоп» простежується на «Україні» дуже яскраво: у «прокидалці» їх аж два. У вуличних сюжетах кортить бачити режим реального часу, прямі включення; коли ж бачу на вулиці діточок, відразу так, рефлекторно, по-ленінськи думаю: а що маля робить на вулиці в таку ранню годину? Звісно, це все знімалося напередодні, тож за українських дітей можна бути спокійним, але програма від такої «пластмаси» не виграє. І з новинами треба щось робити негайно! Коли я бачу ведучу новин, хочу закричати в телевізор: «Прокидайся!!!!!». З Україною, звісно.
 
Нічого хорошого не скажу про людей, які відповідають за промоцію програми. Власне, я не бачу ніякої промоції – ні в рамках програми, ні поза нею, ні в рекламних блоках. Оформлення ефіру можна було б зробити не таке бліде, більш творче… Втім, нове ранкове шоу «України» своє завдання виконує: заохочує до оптимізму на власному прикладі, смішить, нагадує про те, що варто любити життя. За це – дякую!
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY