Фільм «Плем’я» Слабошпицького потрапив у програму кінофестивалю в Гамбурзі

Фільм «Плем’я» Слабошпицького потрапив у програму кінофестивалю в Гамбурзі

27 Серпня 2014
7760
27 Серпня 2014
18:11

Фільм «Плем’я» Слабошпицького потрапив у програму кінофестивалю в Гамбурзі

7760
Фільм «Плем’я» Слабошпицького потрапив у програму кінофестивалю в Гамбурзі
Фільм «Плем’я» Слабошпицького потрапив у програму кінофестивалю в Гамбурзі

Експериментальний фільм «Плем'я» українського режисера Мирослава Слабошпицького відібраний до конкурсної програми Міжнародного кінофестивалю в Гамбурзі (Filmfest Hamburg) в Німеччині, який проходитиме з 25 вересня по 4 жовтня 2014 року. Про це йдеться на сайті кінофоруму.

 

Оргкомітет фестивалю оприлюднив перших учасників конкурсу, серед яких - «Плем'я».

 

В український прокат «Плем'я», який є дебютним повнометражним фільмом Мирослава Слабошпицького, виходить 11 вересня.

 

Нагадаємо, події стрічки «Плем'я» відбуваються в школі київського інтернату для глухих. Фільм є експериментом у галузі кіно і повністю знятий жестовою мовою, у ньому немає субтитрів і закадрового голосу. Головний герой фільму Сергій потрапляє в спеціалізований інтернат для людей із вадами слуху, де діє кримінальна організація «Плем'я». Намагаючись вписатися в ієрархію школи, Сергій бере участь у кількох пограбуваннях. Однак кохання змушує його порушити неписані закони племені.

 

Фільм «Плем'я» буде представлений в офіційній програмі Pearls («Перлини») 62-го Міжнародного кінофестивалю в Сан-Себастьяні (Іспанія), що пройде 19-27 вересня, а також у програмі Discovery («Відкриття») 38-го Міжнародного кінофестивалю в Торонто (Канада), який пройде з 5 по 15 вересня.

 

Раніше стрічка «Плем'я» здобула три призи конкурсної програми «Тиждень критики» Міжнародного Каннського кінофестивалю. Стрічка здобула також гран-прі російського кінофестивалю «Зеркало» імені Андрія Тарковського і перемогла в номінації «Ігрове кіно» 11-го Єреванського міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос». Також у переліку нагород «Племені» - приз Міжнародного журі секції «Паралелі та зустрічі» XXI Фестивалю європейського кіно (European Film Festival Palić) і гран-прі хорватського кінофестивалю в Мотовані.

 

Минулого року в конкурсній програмі Міжнародного кінофестивалю у Гамбурзі брав участь повнометражний художній фільм «Параджанов», знятий у копродукції України, Франції, Грузії та Вірменії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7760
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду