Фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького переміг на кінофестивалі у Вірменії

Фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького переміг на кінофестивалі у Вірменії

20 Липня 2014
11248
20 Липня 2014
17:53

Фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького переміг на кінофестивалі у Вірменії

11248
Фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького переміг на кінофестивалі у Вірменії
Фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького переміг на кінофестивалі у Вірменії

Фільм «Плем'я» українського режисера Мирослава Слабошпицького став переможцем у номінації «Ігрове кіно» 11-го Єреванського міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос», що завершився у вірменській столиці. Про це повідомляє УНІАН.

 

Стрічка «Плем'я» також отримала приз ФІПРЕССІ (Міжнародної федерації кінокритиків).

 

Кінострічки на кінофестивалі  у Вірменії були представлені на конкурс у чотирьох основних номінаціях: «Ігрове кіно», «Документальне кіно», «Вірменська панорама» й «Абрикосова кісточка».

 

У конкурсну програму ігрових фільмів увійшло 12 картин. Якщо «Золотий абрикос» виборов фільм Мирослава Слабошпицького, то «Срібний абрикос» у цій номінації дістався фільму «Побачення наосліп» грузинського режисера Левана Кагуашвілі. Спецпремію журі отримав фільм «Натюрморт» італійського режисера Роберто Пазоліні.

 

В якості кращого документального фільму перший приз отримала стрічка «Кам'яна ріка» італійського режисера Джованні Донфранческо, а другий приз - картина «Ефект доміно» польських режисерів Ельвіри Невери і Петра Россоловського.

 

Спецпризу «Абрикосова кісточка» удостоївся фільм «Червоний Халк» грецького режисера Асміна Проедру.

 

Єреванський міжнародний кінофестиваль «Золотий абрикос» проводиться з 2004 року і вважається одним з найпрестижніших в регіоні.

 

Нагадаємо, фільм «Плем'я» Мирослава Слабошпицького, світова прем'єра якого відбулася 21 травня, завоював три призи конкурсної програми «Тиждень критики» Міжнародного Каннського кінофестивалю. Стрічка здобула також гран-прі російського кінофестивалю «Зеркало» імені Андрія Тарковського. «Плем'я» придбали для прокату в США. На екрани українських кінотеатрів фільм виходить у вересні.

 

«Детектор медіа»

Фото - УНІАН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11248
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду