Стрічка «Плем’я» Мирослава Слабошпицького здобула гран-прі кінофестивалю в Хорватії

Стрічка «Плем’я» Мирослава Слабошпицького здобула гран-прі кінофестивалю в Хорватії

5 Серпня 2014
8574
5 Серпня 2014
12:09

Стрічка «Плем’я» Мирослава Слабошпицького здобула гран-прі кінофестивалю в Хорватії

8574
Стрічка «Плем’я» Мирослава Слабошпицького здобула гран-прі кінофестивалю в Хорватії
Стрічка «Плем’я» Мирослава Слабошпицького здобула гран-прі кінофестивалю в Хорватії

Стрічку «Плем'я» українського кінорежисера Мирослава Слабошпицького відзначено гран-прі хорватського кінофестивалю в Мотовані - статуеткою «Пропеллер». Про це повідомляє видання Screen Daily.

 

Решту нагород кінофестивалю розподілено так:

- «Особлива згадка журі» - стрічка «Дружина поліцейського» кінорежисера Філіпа Гренінга (Німеччина);

- приз Міжнародної федерації кінопреси - «Турист» Рубена Естлунда (Швеція, Данія Норвегія);

- «Найкращий короткометражний фільм» - «Арена» Мартіна Рата (Польща);

- The Motovun Maverick Award - кінорежисер Андрій Звягінцев (Росія);

- Нагорода за багаторічний внесок у кіноіндустрію - поет і композитор Арсен Дедіч.

 

Особливістю цьогорічного кінофестивалю у Хорватії став нестандартний склад журі із митців у вигнанні.Очолив його кінорежисер Джафар Панахі, засуджений в Ірані до 6 років ув'язнення і 20 років вигнання. Також до складу журі увійшли український кінорежисер Олег Сенцов, арештований російською ФСБ за безпідставним звинуваченням у тероризмі, Наталія Каляда та Микола Халезін з білоруського Вільного театру, сирійка Алая Басатнех, відома як # chicagoGirl з однойменного фільму про боротьбу з диктаторою через соцмережі. Єдина, хто з усього складу журі змогла прибути на фестиваль, лідерка руху Femen Інна Шевченко, яка внаслідок систематичного переслідування змушена була переїхати з України до Франції.

 

Нагадаємо, стрічка «Плем'я» здобула три призи конкурсної програми «Тиждень критики» Міжнародного Каннського кінофестивалю. Стрічка здобула також гран-прі російського кінофестивалю «Зеркало» імені Андрія Тарковського і перемогла в номінації «Ігрове кіно» 11-го Єреванського міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос». Також у переліку нагород «Племені» - приз Міжнародного журі секції «Паралелі та зустрічі» XXI Фестивалю європейського кіно (European Film Festival Palić).

 

Раніше «Плем'я» придбали для прокату в США. На екрани українських кінотеатрів фільм виходить 11 вересня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8574
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду