«Гогольfest-2015» організує кіношколу та школу культурної журналістики

«Гогольfest-2015» організує кіношколу та школу культурної журналістики

11 Липня 2015
2854
11 Липня 2015
10:50

«Гогольfest-2015» організує кіношколу та школу культурної журналістики

2854
«Гогольfest-2015» організує кіношколу та школу культурної журналістики
«Гогольfest-2015» організує кіношколу та школу культурної журналістики

В рамках міжнародного мультидисциплінарного фестивалю сучасного мистецтва «Гогольfest-2015» відбудеться Кіношкола Довженка і Школа гуманітарної та культурної журналістики. Про це у інтерв'ю виданню Cultprostir повідомив керівник фестивалю Владислав Троїцький.

 

«Запускаємо школу гуманітарної та культурної журналістики. Нормальних журналістів у цій сфері катастрофічно мало. І немає авторитетного каналу для культурної журналістики.
Завдання цих двох шкіл - розробка концепції та запуск телеканалу, який би заповнив цю порожню нішу
», - розповів Владислав Троїцький.

 

Кіношкола «Гогольfest» співпрацюватиме з відомоми українськими кінофестивалями.

 

«Є два презентаційних форуми - Одеський кінофестиваль і «Молодість», є ще Docudays. Зрозуміло, що з ними потрібно входити у співпрацю. У них є така-сяка точка презентації, під час фестивалю відбуватимуться короткі майстер-класи. А ось системної школи - де була б робота з майстрами, лекції, практична робота - такого немає (Карпенко-Карий - звичайно, не рахується). І ми таку школу зараз запускаємо», - каже пан Троїцький.

 

Як повідомило видання «Українська правда.Життя», розвивати Кіношколу Довженка буде директор фестивалю «Гогольfest» Максим Демський.

 

«Суть проекту - відібрати талановиту молодь, яка буде навчатися у міжнародних майстрів, яких допомагають нам залучати посольства європейських країн. Разом з ними ми плануємо запустити низку довгограючих кінопроектів», - зазначає пан Демський.
 

Наразі вже відкрито набір на перший курс для режисерів -початківців. Для вступу необхідно надати відео.

 

Нагадаємо, цього року фестиваль сучасного мистецтва «Гогольfest» відбудеться на кіностудії ім. Довженка. Організатори повідомили, що в деяких приміщеннях, які їм виділили, не працює електрика і наявні гори сміття, водночас адміністрація кіностудії не хоче йти на зустріч команді фестивалю.

 

«Детектор медіа»

Фото - Cultprostir 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2854
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду