detector.media
11.07.2015 10:50
«Гогольfest-2015» організує кіношколу та школу культурної журналістики
«Гогольfest-2015» організує кіношколу та школу культурної журналістики

В рамках міжнародного мультидисциплінарного фестивалю сучасного мистецтва «Гогольfest-2015» відбудеться Кіношкола Довженка і Школа гуманітарної та культурної журналістики. Про це у інтерв'ю виданню Cultprostir повідомив керівник фестивалю Владислав Троїцький.

 

«Запускаємо школу гуманітарної та культурної журналістики. Нормальних журналістів у цій сфері катастрофічно мало. І немає авторитетного каналу для культурної журналістики.
Завдання цих двох шкіл - розробка концепції та запуск телеканалу, який би заповнив цю порожню нішу
», - розповів Владислав Троїцький.

 

Кіношкола «Гогольfest» співпрацюватиме з відомоми українськими кінофестивалями.

 

«Є два презентаційних форуми - Одеський кінофестиваль і «Молодість», є ще Docudays. Зрозуміло, що з ними потрібно входити у співпрацю. У них є така-сяка точка презентації, під час фестивалю відбуватимуться короткі майстер-класи. А ось системної школи - де була б робота з майстрами, лекції, практична робота - такого немає (Карпенко-Карий - звичайно, не рахується). І ми таку школу зараз запускаємо», - каже пан Троїцький.

 

Як повідомило видання «Українська правда.Життя», розвивати Кіношколу Довженка буде директор фестивалю «Гогольfest» Максим Демський.

 

«Суть проекту - відібрати талановиту молодь, яка буде навчатися у міжнародних майстрів, яких допомагають нам залучати посольства європейських країн. Разом з ними ми плануємо запустити низку довгограючих кінопроектів», - зазначає пан Демський.
 

Наразі вже відкрито набір на перший курс для режисерів -початківців. Для вступу необхідно надати відео.

 

Нагадаємо, цього року фестиваль сучасного мистецтва «Гогольfest» відбудеться на кіностудії ім. Довженка. Організатори повідомили, що в деяких приміщеннях, які їм виділили, не працює електрика і наявні гори сміття, водночас адміністрація кіностудії не хоче йти на зустріч команді фестивалю.

 

«Детектор медіа»

Фото - Cultprostir 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY