Журналістка Анна Андрієвська відмовилася від ордену «За заслуги»

Журналістка Анна Андрієвська відмовилася від ордену «За заслуги»

5 Червня 2015
2866
5 Червня 2015
13:41

Журналістка Анна Андрієвська відмовилася від ордену «За заслуги»

2866
Журналістка Анна Андрієвська відмовилася від ордену «За заслуги»
Журналістка Анна Андрієвська відмовилася від ордену «За заслуги»

Вслід за журналістом інтернет-видання «Ліга.net» Петром Шукліновим від ордена «За заслуги», який є відзнакою Президента України, відмовилася автор «Центру журналістських розслідувань» Анна Андрієвська. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

 

«Вiдмовилася з кiлькох причин. Головна - це усе ж таки етична. Не треба забувати заповiдей журналiста. А окрiм того, прийняти цю нагороду - це визнати себе заслуженiшою за iнших. У питаннi Криму це неприпустимо. Я проти таких градацiй, бо ми усi робимо одну справу!», - зазначила пані Андрієвська.


Анна Андрієвська - кримська журналістка, що пише для низких кримських проектів з материкової України. У березні у її квартирі у Сімферополі (Крим) провели обшук співробітники ФСБ Росії. Анна Андрієвська має статус підозрюваної, редактор «Центру журналістських розслідувань» Наталія Кокоріна - свідка у порушеній в анексованому Криму справі за статтею 280.1 Кримінального кодексу Російської федерації щодо публічних закликів до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ.

 

Українською прокуратурою відкрито кримінальне провадження щодо незаконності обшуку в квартирі журналістки. Розслідування триває.

 

Звернення Анни Андрієвської підтримала журналістка Наталія Соколенко, яка закликала й інших представників ЗМІ не приймати нагород від президента, аби зберегти незалежність.

 

«Шановні журналісти! Щоб ви не думали про Петра Олексійовича (що він - не Янукович і, взагалі, душечка) в жодному разі не беріть з рук президента нагороди вам яко журналістам, - зазначила пані Соколенко на своїй сторінці у Facebook. - Якщо ви про пожежі врятуєте людину, якщо яко волонтер врятуєте чиєсь життя на лінії вогню, тоді, будь ласка, орден "За мужність", заслуги і так далі - ваш. Але як журналісти - не беріть. Ми - окрема гілка, ми не можемо приймати будь-що від влади, аби зберегти незалежність».

 

Орден «За заслуги» I, II, III ступеня - державна нагорода України для відзначення видатних заслуг громадян в економічній, науковій, соціально-культурній, військовій, державній, громадській та інших сферах суспільної діяльності. Засновано відзнаку 22 вересня 1996 року Указом Президента України Леоніда Кучми № 870/96.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2866
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду