Надія Савченко отримала звання Героя України

Надія Савченко отримала звання Героя України

2 Березня 2015
5424
2 Березня 2015
16:59

Надія Савченко отримала звання Героя України

5424
Надія Савченко отримала звання Героя України
Надія Савченко отримала звання Героя України

Президент Петро Порошенко присвоїв народному депутату України, члену делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Надії Савченко звання «Герой України». Глава держави підписав відповідний указ, повідомляє його прес-служба.

 

«Надія є символом незламності українського духу та героїзму, символом того, як треба захищати і любити Україну. Символом нашої перемоги», - заявив президент.

 

Петро Порошенко відзначив мужність і стійкість українки, яку було взято в полон, злочинним чином перевезено до держави-агресора і яка тривалий час зазнає психологічного тиску і вимушена голодувати на знак протесту. Президент також відзначив, що Надія Савченко є символом того, як багато залежить від однієї людини.

 

«Ми зробимо все можливе для того, щоб визволити вас з полону. Я дуже сподіваюся, що буду мати можливість вручити вам "Золоту Зірку Героя України"», - заявив Петро Порошенко, звертаючись до Надії Савченко.

 

Сьогодні, 2 березня, Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з Міністром закордонних справ Республіки Польща Ґжеґожем Схетиною та Міністром закордонних справ Данії Мартіном Лідеґаардом, які перебувають з одноденним візитом у Києві, заявив, що Надія Савченко має бути звільнена на виконання Мінських домовленостей.

 

«Вона продовжує голодувати, і у неї дуже важкий стан здоров'я. Вони тримають її без будь-яких звинувачень», - сказав Петро Порошенко.

 

33-річна українська військова, депутат Верховної Ради та член парламентської делегації у ПАРЄ Надія Савченко з липня 2014 року знаходиться у в'язниці в Росії за звинуваченням у загибелі співробіниктів телеканалу «Россия 1». На знак протесту Надія Савченко голодує вже 80 днів.

 

Нагадаємо, 1 березня в Україні, Росії та інших країнах світу відбувалася всесвітня акція на підтримку полоненої льотчиці, народного депутата Верховної Ради України  Надії Савченко. У Києві на Софійській площі відбувся міжконфесійний молебень «За Україну, за Мир, за Надію» за участі представників усіх релігійних конфесій України.

 

Надію Савченко було викрадено бойовиками на Донбасі влітку 2014 року, перевезено до Росії та звинувачено в причетності до загибелі російських журналістів. Також у Росії льотчицю звинуватили в незаконному перетині кордону. 25 лютого 2015 року у постанові про з'єднання кримінальних справ виникло нове звинувачення за частиною 1 статті 356 КК- застосування заборонених засобів і методів ведення війни.

 

Льотчиця розпочала голодування 13 грудня 2014 року, а у лютому відмовилася від підтримки медикаментами.  Один з адвокатів Микола Полозов в інтерв'ю «Радио Свобода» наголосив, що можливості людського організму не безмежні й ресурси можуть вичерпатися вже 6-8 березня.

 

19 лютого стало відомо, що  Надія Савченко просить Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ) виступити гарантом її обстеження незалежним консиліумом лікарів. У своєму листі льотчиця наголошує, що забороняє піддавати її примусовому голодуванню, оскільки вважає, що у випадку невдалої реабілітації представники Росії захочуть приховати свої злодіяння.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5424
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду