За рішенням Московського міського суду Надія Савченко залишиться під вартою

За рішенням Московського міського суду Надія Савченко залишиться під вартою

25 Лютого 2015
3851

За рішенням Московського міського суду Надія Савченко залишиться під вартою

3851
За рішенням Московського міського суду Надія Савченко залишиться під вартою
За рішенням Московського міського суду Надія Савченко залишиться під вартою

У Московському міському суді завершено засідання щодо скарги захисту української льотчиці, народного депутата Надії Савченко. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив один з адвокатів пані Савченко Марк Фейгін.

 

Адвокати оскаржували рішення Басманного суду щодо продовження арешту пані Савченко. У задоволенні їхньої скарки Москміськсуд відмовив.

 

«Я вказав про фабрикацію звинувачення. У постанові про з'єднання кримінальних справ виникло нове звинувачення за частиною1 статті 356 КК», - зазначив Марк Фейгін

 

Стаття 356 передбачає покарання позбавленням волі на 20 років за застосування заборонених засобів і методів ведення війни. Частина передбачає звинувачення за «жорстоке поводження з військовополоненими або цивільним населенням, депортацію цивільного населення, розграбування національного майна на окупованій території, застосування у збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором Російської Федерації».

 

 


 

 

Наступне засідання суду у справі Савченко призначили на понеділок, 2 березня. Мосміськсуд має розглянути скаргу адвокатів на проведення психолого-психіатричної експертизи.

 

Засідання вів суддя Мохов. Сама Надія Савченко брала участь у засіданні засобами конференц-зв'язку. При цьому вона сиділа за столом, поклавши голову на руки: льотчиця розпочала голодування 13 грудня 2014 року, а у лютому відмовилася від підтримки медикаментами. За заявами правозахисника, у неї порушена робота деяких органів.

 

Один з адвокатів Микола Полозов на свій сторінці у Twittter акцентував: «Слідство було зобов'язане запросити у МЗС РФ інформацію про наявність у Савченко міжнародного імунітету, однак не зробило цього».

 

Нагадаємо, 19 лютого стало відомо, що  Надія Савченко просить Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ) виступити гарантом її обстеження незалежним консиліумом лікарів. У своєму листі, переданому адвокатом Миколою Полозовим, льотчиця наголошує, що забороняє піддавати її примусовому голодуванню, оскільки вважає, що у випадку невдалої реабілітації представники Росії захочуть приховати свої злодіяння.

 

20 лютого українську льотчицю оглянули російські лікарі. Вони визначили її стан здоров'я як задовільний, але закликали припинити голодування.

 

10 лютого Басманний суд Москви продовжив термін арешту Надії Савченко до 13 травня.

 

Надія Савченко була викрадена бойовиками на Донбасі влітку 2014 року, а потім її перевезли до Росії, де звинуватили в причетності до загибелі російських журналістів. Також у Росії льотчицю звинуватили в незаконному перетині кордону.  

 

«Детектор медіа»

Фото Марка Фейгіна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3851
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду