У Києві глави церков провели молебень на підтримку Надії Савченко

У Києві глави церков провели молебень на підтримку Надії Савченко

1 Березня 2015
3445

У Києві глави церков провели молебень на підтримку Надії Савченко

3445
У Києві глави церков провели молебень на підтримку Надії Савченко
У Києві глави церков провели молебень на підтримку Надії Савченко

1 березня в Україні, Москві та інших країнах світу відбувається всесвітня акція на підтримку полоненої льотчиці, народного депутата Верховної Ради України  Надії Савченко.

 

У Києві на Софійській площі відбувся міжконфесійний молебень «За Україну, за Мир, за Надію» за участі представників усіх релігійних конфесій України, повідомляє «Українська правда».

 

Під час молебню представники конфесій та релігійних громад промовили своє пастирське слово. У своїх зверненнях до ув'язненої Савченко представники духовенства  висловили їй слова підтримки та закликали припинити голодування, оскільки такі заходи «ні до чого  не приведуть». 

 

Участь у молебні взяли представники Української православної, автокефальної, римо-католицької, греко-католицької, мусульманської церков, іудейської громади, євагелісти-п'ятдесятники, християни-баптисти, сестра полоненої льотчиці Віра Савченко, кілька тисяч бажаючих висловити свою підтримку та представники фракціі «Батьківщина» на чолі з Юлією Тимошенко.

 

В інших українських містах акції на підтримку Надії Савченко проходять, починаючи з 13-ї. У Москві хода на підтримку Надії Савченко рушає у ці хвилини. Як писала «Детектор медіа», акцію на підтримку Савченко тут об'єднають з акцією вшанування опозиційного політика Бориса Нємцова, вбитого невідомими у ніч на 28 лютого.

 

Нагадаємо, Надію Савченко було викрадено бойовиками на Донбасі влітку 2014 року, перевезено до Росії та звинувачено в причетності до загибелі російських журналістів. Також у Росії льотчицю звинуватили в незаконному перетині кордону. 25 лютого 2015 року у постанові про з'єднання кримінальних справ виникло нове звинувачення за частиною 1 статті 356 КК- застосування заборонених засобів і методів ведення війни. Льотчиця розпочала голодування 13 грудня 2014 року, а у лютому відмовилася від підтримки медикаментами.  Правозахисники й адвокати повідомляють, що її стан погіршується: ув'язнена голодує 79-й день. Один з адвокатів Микола Полозов в інтерв'ю «Радио Свобода» наголосив, що можливості людського організму не безмежні й ресурси можуть вичерпатися вже 6-8 березня.

 

19 лютого стало відомо, що  Надія Савченко просить Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ) виступити гарантом її обстеження незалежним консиліумом лікарів. У своєму листі, переданому адвокатом Миколою Полозовим, льотчиця наголошує, що забороняє піддавати її примусовому голодуванню, оскільки вважає, що у випадку невдалої реабілітації представники Росії захочуть приховати свої злодіяння.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3445
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду