Тетяна Чорновол звинуватила Савіка Шустера в маніпуляціях

Тетяна Чорновол звинуватила Савіка Шустера в маніпуляціях

23 Лютого 2015
5180
23 Лютого 2015
12:20

Тетяна Чорновол звинуватила Савіка Шустера в маніпуляціях

5180
Тетяна Чорновол звинуватила Савіка Шустера в маніпуляціях
Тетяна Чорновол звинуватила Савіка Шустера в маніпуляціях

Народний депутат від «Народного фронту», член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Тетяна Чорновол звинуватила програму «Шустер live» і особисто ведучого Савіка Шустера одночасно в упередженості і нерозбірливості при виборі гостей програми. Про це пані Чорновол заявила в ефірі програми 20 лютого.

 

Говорячи про тих, хто «підносив патрони» колишньому президенту Віктору Януковичу, вона сказала: «Я мушу сказати, пан Савік, що патрони підносили і ви».

 

На запитання Савіка Шустера, яким чином він це робив, пані Чорновол відповіла: «Маніпуляції, які відбувалися на ваших ефірах упродовж усіх трьох років. Ви ж знаєте, про що я говорю». На прохання ведучого уточнити, про що саме йдеться, вона додала: «У кожному ефірі була маніпуляція. Я не буду говорити про якісь речі, щодо яких у мене немає доказів. Я знаю доказ по собі: коли у 12-му році я була відключена технічно на вашому ефірі».

 

«Тобто ви вважаєте, що я включаю і виключаю ефір?» - перепитав Савік Шустер. «Я знаю, що ви свідомо підносили патрони, - відповіла Тетяна Чорновол. - Вирок тут виносять глядачі, слухачі - я не хочу. Насправді я не повинна була сюди приходити - ні сьогодні, ні на попередні ефіри, на яких я була».

 

У відповідь Савік Шустер заявив, що ніколи не маніпулював: «Я не думаю, що ми коли-небудь маніпулювали. Я не думаю, що ми коли-небудь запрошували людей, щоб вони щось сказали. Ніколи ми не готували глядача. Ми завжди робили програму, яка в прямому ефірі показує, як ставиться Україна до тієї чи іншої події. Сила цієї програми і страх влади цієї програми - це тому що в реальному часі в прямому ефірі перед усією країною політик, або ви, або я, або громадський діяч бачать, як до нього ставиться країна».

 

Він також заявив, що в програму може прийти і Віктор Янукович, і Петро Порошенко.

 

 

 

 

Головний редактор «Цензор.нет» Юрій Бутусов заступився за Савіка Шустера, оскільки, за його словами, в лютому 2014 року, коли в країні відбувся перелом, Савік Шустер «зайняв сторону правди». «Це дуже неприємна і, на мою думку, провокуюча тенденція, коли крім як на канал 112 одне з популярних шоу не запрошується», - додав він.

 

Нагадаємо, 18 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу «112 Україна» за його супутниковою ліцензією за трансляцію програми «Шустер live» 13 лютого.

 

Як заявив голова Нацради Юрій Артеменко, у контенті «Шустер live» моніторинг Нацради зафіксував порушення статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення» та статті 28 закону «Про інформацію», оскільки у висловлюваннях одного з учасників програми, російського журналіста Максима Шевченка вбачає ознаки злочину статті 161 Кримінального кодексу - умисні дії, спрямовані на розпалювання расової, національної чи релігійної ворожнечі.

 

Що стосується каналу «24», який також транслював 13 лютого «Шустер live», то щодо нього Нацрада прийняла рішення взяти до відома наявність порушень і не виносити санкцію, оскільки напередодні канал публічно повідомив про розірвання угоди із «Савік Шустер студією».

 

Телеканал «112 Україна» розцінив дії Національної ради з питань телебачення і радіомовлення як тиск на свободу слова в Україні. Телеканал закликав телеглядачів, політиків, представників медіаспільноти, експертів не допустити зародження цензури в українському медіапросторі.

 

Також канал «112 Україна» вирішив залишити в своєму ефірі «Шустер live». Другий випуск вийшов в ефір 20 лютого.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5180
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Noser
3353 дн. тому
Чорновол до певної міри має рацію, хоча я прихильник Савіка і критикую його за те, що він дав слово Максиму Шевченку. Мені здається, що в Києві слово ліміта майже не вживається і тут немає такого відношення до тих, хто сюди приїхав, як це, можливо, є в Москві.
Олександрі....
3353 дн. тому
ще одне. на відміну від услякої нечисті, типу тебе та Чорновол, я - у себе вдома, там де жили й живуть багато поколінь моїх родичів від історичного летопису. що ж стосовно Чорновол, то це - ліміта , що понаїжджала й ганьбить й гадить в МОЄМУ МІСТІ, ми вас, ліміту, сюди не запрошували. Хочете щось всім доказати, будь ласочка: за місцем свого проживання й походження їдьте, підіймайте сільске господарство, та свою історичну родіну, та на власному прикладі доведіть щось іншим. А приїхати, зас..равши все у себе вдома й тепер взявши паплюжити МОЮ СТОЛИЦЮ своїми огидними мордами - багато розуму не треба!
ПОРКА ЗРОЗУМІТИ - ЧОРНОВОЛ БРЕШЕ!
3353 дн. тому
олександра, йди мити туалети - попрацюй за своїм безпосереднім призначенням, а кому й куди їхати, не тобі, бидломордій курві вказувати. Що ж стосується т.з. "журналістки", то є певні відмінності між дійсно ЖУРНАЛІСТИКОЮ й між роботою за гроші на замовлення й створення підставних замовних провокацій. Слово "ЖУРНАЛІСТИКА" й прізвище "Чорновол" - поняття не сумісні. Курва-пристосуванка влізла в депутати...ну так цього разу там багато лайна повилазило. Чоловік з розумовими здібностями ="0", але з великою чоловічою гідністю в штанах(Гаврилюк), крикуни, шахраї типу Семенченко й інші....Ось і маємо тепер...а долар на сьогодні вже 33 гривні, Янукович не краде, Крим та Донбас годувати вже не треба, кредити й усіляку допомогу дали - де гроші?! Їх нема і безлад в країні й зубожіння через таке лайно при владі, яке повиповзало на провокаціях ,як курва Чорновол
Олександра
3353 дн. тому
Кацпаська шавко здрисни в Мордор. Тетяна народний депутат і не може зараз займаєтися журналістською діяльністю. Коли з ви гниди вже всі на свою історичну родіну здрисните?
ПОРА ЗРОЗУМІТИ - ВОНА БРЕШЕ!
3353 дн. тому
О! Самая лживая манипуляторша всплыла, как дерьмо унитазное. Пусть лучше ответит на вопрос: А чего это она- мошенница и дальше не лезет на заборы зажиточных мєтків? О пеньках, унитазе и зоопарке Януковича, "хонке", коллекции автомобилей и т.д. итак было широко известно: хозяин часто сам демонстрировал всё это прессе, в частности, руководителям телеканалов и "провідним журналістам" лично. Но что-то я не вижу "честных" репортажей этой пучеглазой уродины из имений Порошенко, Ющенко, шушеры помельче, да даже из имения соседки мультимиллиардера Ахметова - Тимошенко. На них заказа просто не поступило и деньги за провокацию пока что не дают?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду