Пилип Іллєнко очолив Держкіно

Пилип Іллєнко очолив Держкіно

7 Серпня 2014
9455
7 Серпня 2014
19:57

Пилип Іллєнко очолив Держкіно

9455
Пилип Іллєнко очолив Держкіно
Пилип Іллєнко очолив Держкіно

Кабінет Міністрів України призначив Пилипа Іллєнка головою Державного агентства з питань кіно. Відповідне розпорядження № 691-р від 6 серпня оприлюднено на Урядовому порталі.

 

Пилип Іллєнко - актор, продюсер, юрист, громадський і політичний діяч (ВО «Свобода»).

 

Посада голови Держкіно була вакантною кілька місяців - відтоді, як попередній керівник Держкіно Катерина Копилова 28 лютого подала заяву про звільнення.

 

У березні Асоціація продюсерів України звернулася до виконуючого обов`язки президента України Олександра Турчинова, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та міністра культури України Євгена Нищука з проханням призначити тимчасово виконуючого обов`язки голови Держкіно.

 

18 квітня та 13 червня у Міністерстві культури та Будинку кіно відбулися слухання щодо визначення кандидатури голови Держкіно, у яких взяли участь понад 50 експертів.

 

18 квітня в Міністерстві культури були обговорені можливі кандидатури на посаду голови Держкіно. Кандидатами було висунуто Андрія Дончика, Пилипа Іллєнка та Олега Коротенка. Міністр культури Євген Нищук, підводячи підсумки наради, за повідомленням джерел «Детектор медіа», сказав, що врахує думку кіноспільноти, яка найбільше підтримала Андрія Дончика.

 

13 червня під час голосування за кандидатів на посаду Держкіно два кандидати - Андрій Дончик і Пилип Іллєнко - отримали рівну кількість голосів.

 

У результаті двох експертних обговорень Кабмін вирішив рекомендувати для призначення на цю посаду Пилипа Іллєнка. Після цього прихильники й противники пана Іллєнка висловили «Детектор медіа» свої міркування.

 

Між тим, 21 травня голова НСКУ Сергій Тримбач звернувся з відкритим листом до міністра культури Євгена Нищука з проханням терміново втрутитися в ситуацію з приводу призначення нового голови Держкіно України.

 

13 червня близько 30 кінорежисерів, продюсерів, сценаристів, кінознавців та кінокритиків звернулися з відкритим листом до міністра культури України Євгена Нищука з проханням якнайшвидше призначити керівника Держкіно України та запровадити у країні процедуру відкритих пітчингів кінопроектів.

 

Проти кандидатури Пилипа Іллєнка виступила ініціативна група кінематографістів на чолі з головою спостережної ради «Мультиплекс-холдингу» Антоном Пугачем, яка поширила у ЗМІ відкритий лист, скерований до президента та прем`єр-міністра України. Окрім критики кандидата, у листі висловлено недовіру до рекомендації Кабміну, прийнятої «за з підсумками маніпулятивного публічного обговорення 13 червня».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9455
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду