Кабмін пропонує призначити головою Держкіно Пилипа Іллєнка

Кабмін пропонує призначити головою Держкіно Пилипа Іллєнка

20 Червня 2014
9538
20 Червня 2014
13:35

Кабмін пропонує призначити головою Держкіно Пилипа Іллєнка

9538
Кабмін пропонує призначити головою Держкіно Пилипа Іллєнка
Кабмін пропонує призначити головою Держкіно Пилипа Іллєнка

На засіданні Кабінету міністрів України було ухвалено рекомендувати призначити на посаду голови Держкіно Пилипа Іллєнка. Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства культури України.

 

Міністром культури в порядку, визначеному чинним Законодавством України, буде винесена пропозиція прем'єр-піністру України щодо призначення Пилипа Іллєнка на посаду голови Державної агенції України з питань кіно. 

 

Мінкульт зазначає, що вибір претендентів на посаду голови Державної агенції України з питань кіно здійснювався членами Уряду на засіданні Кабмну вперше.

 

«Рішення про це, враховуючи широкий резонанс у суспільстві, Міністр культури України Євген Нищук прийняв після двох нарад, де широке коло експертів та професіоналів сфери кіно не змогло дійти єдиного рішення», - зазначає Міністерство культури.

 

Кандидати на посаду керівника Держкіно - Андрій Дончик (кіно- і телережисер), Олег Коротенко (продюсер) та Пилип Іллєнко (актор і продюсер) -  презентували членам Уряду власні програми з реформування сфери кіно. «Зокрема, були підняті теми щодо підтримки молодого кіно та кінодебютів, розвитку кінопрокату, активізації співпраці з телебаченням, удосконалення законодавчої бази у сфері кіно, національного кінематографу як засобу патріотичного виховання, статусу та функціонування Державних кіностудій, продовження роботи з реставрації фільмів, кіно-освіти, міжнародної копродукції, фестивального руху тощо», - повідомляє Мінкульт.

 

По закінченні кожної з презентацій, відповідей на запитання членів Уряду та обговорення було ухвалено: рекомендувати призначити на посаду голови Держкіно Пилипа Іллєнка. Рішення про підтримку даного кандидата ухвалене одноголосно.

 

Нагадаємо, слухання щодо визначення кандидатури голови Держкіно України, у яких взяло участь понад 50 експертів, проходили 18 квітня та 13 червня.  

 

18 квітня в Міністерстві культури були обговорені можливі кандидатури на посаду голови Держкіно. Кандидатами було висунуто Андрія Дончика - випускника Інституту театру, кіно і телебачення ім.Карпенка-Карого, має досвід роботи у кіно і телебаченні, Пилипа Іллєнка - актора, продюсера, юриста, громадського діяча (ВО «Свобода»), а також Олега Коротенка - економіста й кінорежисера. Міністр культури Євген Нищук, підводячи підсумки наради, за повідомленням джерел «Детектор медіа», сказав, що врахує думку кіноспільноти, яка найбільше підтримала Андрія Дончика.

 

13 червня під час голосування за кандидатів на посаду Голови Державного агентства України з питань кіно два кандидати - кіно- і телережисер Андрій Дончик та кінопродюсер Пилип Іллєнко отримали рівну кількість голосів.

 

Близько 30 кінорежисерів, продюсерів, сценаристів, кінознавців та кінокритиків звернулись з відкритим листом до міністра культури України Євгена Нищука з проханням якнайшвидше призначити керівника Держкіно України та запровадити у країні процедуру відкритих пітчингів кінопроектів.  

 

Раніше, 21 травня голова Національної спілки кінематографістів України (НСКУ) Сергій Тримбач звернувся з відкритим листом до міністра культури Євгена Нищука з проханням терміново втрутитися в ситуацію з приводу призначення нового голови Держкіно України.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», попередній керівник Держкіно Катерина Копилова написала заявупро свою відставку з посади 28 лютого. 7 березня Асоціація продюсерів України звернулася до виконуючого обов`язки президента України Олександра Турчинова, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та міністра культури України Євгена Нищука з проханням призначити тимчасово виконуючого обов`язки голови Держкіно.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9538
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду