Сьогодні в «Останньому попередженні» обіцяють викрити джинсу у Forbes, «Фокусі», на ТВі і 5-му каналі (ОНОВЛЕНО)

6 Червня 2013
17645
6 Червня 2013
18:44

Сьогодні в «Останньому попередженні» обіцяють викрити джинсу у Forbes, «Фокусі», на ТВі і 5-му каналі (ОНОВЛЕНО)

17645
Сьогодні в «Останньому попередженні» обіцяють викрити джинсу у Forbes, «Фокусі», на ТВі і 5-му каналі (ОНОВЛЕНО)

Журналісти продакшн-студії V-TV провели наступне «незалежне розслідування» щодо джинси в українських ЗМІ, повідомляє прес-служба компанії. Результати оприлюднять у сьогоднішньому випуску «Останнього попередження» в ефірі Першого національного о 19:25.

 

«Журналісти одного з телеканалів провели незалежне розслідування і довели, що в Україні процвітає цензура грошей!», - ідеться в анонсі програми. У 25-хвилинному випуску вони обіцяють дати відповіді на поставлені ними ж запитання: «Яким чином потрапити в програму 5 каналу? Як продати статтю в Forbes або "Фокус "? cкільки коштує "чесна" новина на ТВі?».

 

Однак коли розпочався ефір, стало зрозуміло, що в ефір пішов повтор випуску за 30 травня про мітинги 18 травня і побиття Ольги Сніцарчук. Нагадаємо у випуску «Останнього попередження» 30 травня журналісти V-TV переконували глядачів, що журналістка 5-го каналу Ольга Сніцарчук  «кидалаля на міліціонерів», а причетним до провокацій на мітингах  18 травня називають старшого радника держсекретаря США з інновацій Алека Росса.

 

Як писала «Детектор медіа», серію цих програм, що позиціонується як журналістські розслідування, було започатковано під час виборчої кампанії 2012 року. Випуски «Останнього попередження» розміщувалися в ефірі Першого національного як передвиборна агітація на замовлення кандидата в депутати в одномандатному виборчому окрузі №220 Ганни Федорченко, яка балотувалася від Молодіжної партії України. На них як на контрагітацію скаржилися «Батьківщина» і партія УДАР.

 

Випуски «Останнього попередження» Детектор медіами розцінювалися як маніпулятивні та з ознаками замовності. Наприклад, один із останніх було присвячено проплаченим мітингам - лише опозиційним. Після показів на Першому документального фільму «Адов ад» («Пекельне пекло») виробництва V-TV про дніпропетровські теракти, підозрювані в організації вибухів подали позови на Перший національний і V-TV, і суд першої інстанції зобов'язав останніх спростувати недостовірну інформацію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17645
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду