detector.media
06.06.2013 18:44
Сьогодні в «Останньому попередженні» обіцяють викрити джинсу у Forbes, «Фокусі», на ТВі і 5-му каналі (ОНОВЛЕНО)

Журналісти продакшн-студії V-TV провели наступне «незалежне розслідування» щодо джинси в українських ЗМІ, повідомляє прес-служба компанії. Результати оприлюднять у сьогоднішньому випуску «Останнього попередження» в ефірі Першого національного о 19:25.

 

«Журналісти одного з телеканалів провели незалежне розслідування і довели, що в Україні процвітає цензура грошей!», - ідеться в анонсі програми. У 25-хвилинному випуску вони обіцяють дати відповіді на поставлені ними ж запитання: «Яким чином потрапити в програму 5 каналу? Як продати статтю в Forbes або "Фокус "? cкільки коштує "чесна" новина на ТВі?».

 

Однак коли розпочався ефір, стало зрозуміло, що в ефір пішов повтор випуску за 30 травня про мітинги 18 травня і побиття Ольги Сніцарчук. Нагадаємо у випуску «Останнього попередження» 30 травня журналісти V-TV переконували глядачів, що журналістка 5-го каналу Ольга Сніцарчук  «кидалаля на міліціонерів», а причетним до провокацій на мітингах  18 травня називають старшого радника держсекретаря США з інновацій Алека Росса.

 

Як писала «Детектор медіа», серію цих програм, що позиціонується як журналістські розслідування, було започатковано під час виборчої кампанії 2012 року. Випуски «Останнього попередження» розміщувалися в ефірі Першого національного як передвиборна агітація на замовлення кандидата в депутати в одномандатному виборчому окрузі №220 Ганни Федорченко, яка балотувалася від Молодіжної партії України. На них як на контрагітацію скаржилися «Батьківщина» і партія УДАР.

 

Випуски «Останнього попередження» Детектор медіами розцінювалися як маніпулятивні та з ознаками замовності. Наприклад, один із останніх було присвячено проплаченим мітингам - лише опозиційним. Після показів на Першому документального фільму «Адов ад» («Пекельне пекло») виробництва V-TV про дніпропетровські теракти, підозрювані в організації вибухів подали позови на Перший національний і V-TV, і суд першої інстанції зобов'язав останніх спростувати недостовірну інформацію.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY