Держкомтелерадіо анулював дозвіл на ввезення з Росії 2 тис. книг Василя Сахарова

Держкомтелерадіо анулював дозвіл на ввезення з Росії 2 тис. книг Василя Сахарова

20 Червня 2018
1145
20 Червня 2018
13:30

Держкомтелерадіо анулював дозвіл на ввезення з Росії 2 тис. книг Василя Сахарова

1145
Держкомтелерадіо своїм наказом анулював раніше виданий дозвіл ТОВ «Дресс Шоу» на ввезення в Україну з території Росії 2 тис. примірників книг російського письменника Василя Сахарова «Темний» через внесення автора до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України
Держкомтелерадіо анулював дозвіл на ввезення з Росії 2 тис. книг Василя Сахарова
Держкомтелерадіо анулював дозвіл на ввезення з Росії 2 тис. книг Василя Сахарова

Про це йдеться в релізі Держкомтелерадіо.

Прес-служба пояснює, що раніше відомство надало дозвіл ТОВ «Дресс Шоу» на ввезення книги пана Сахарова «Темний» в Україну, тому що «експерти не виявили у змісті видання ознак невідповідностей критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України».

«Однак на особу автора звернули увагу громадські активісти. Моніторинг у відкритих джерелах діяльності «письменника» підтвердили здогадку громадських активістів: Василь Сахаров – учасник проросійських незаконних збройних формувань, воював проти України і її державної незалежності», – зазначає Держкомтелерадіо.

Повідомляється також, що Держкомтелерадіо звернувся до СБУ та Мінкультури щодо внесення громадянина РФ  Василя Сахарова до так званого «чорного списку».

Нагадаємо, 22 травня минулого року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України  № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України».

Держкомтелерадіо повідомляє, що станом на 18 червня 2018 року, починаючи з 22 травня 2017 року, відомство видало суб’єктам господарювання дозволи на ввезення 16 520 найменувань видавничої продукції з території держави-агресора й тимчасово окупованих територій України.

Водночас Держкомтелерадіо надав 52 відмови у видачі дозволів на ввезення 180 500 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийняв рішення про анулювання одного виданого раніше дозволу. 

Нагадаэмо, у червні 2018 року Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Форс Україна» у видачі дозволу на ввезення з території Росії 2 тис. примірників книги Кирила Казанцева «Антикварщики», у якій «пропагуються органи влади держави-агресора»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1145
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду