Свободівець ледь не побив у прямому ефірі скандального блогера Руслана Коцабу (ВІДЕО)

Свободівець ледь не побив у прямому ефірі скандального блогера Руслана Коцабу (ВІДЕО)

3 Лютого 2018
2384
3 Лютого 2018
16:01

Свободівець ледь не побив у прямому ефірі скандального блогера Руслана Коцабу (ВІДЕО)

2384
Колишній народний депутат від ВО «Свобода» Едуард Леонов в прямому ефірі програми «Відкритий діалог» телеканалу «ЧП.info» погрожував побити івано-франківського блогера Руслана Коцабу, який був засуджений за перешкоджання законній діяльності Збройних сил України і виправданий судом у 2016 році. Перед цим блогер заявив, що війна в Україні «забере найагресивніших».
Свободівець ледь не побив у прямому ефірі скандального блогера Руслана Коцабу (ВІДЕО)
Свободівець ледь не побив у прямому ефірі скандального блогера Руслана Коцабу (ВІДЕО)

Відео інциденту опубліковано на YouTube «Магнолія ТБ».

В ефірі обговорювалось питання, чи мають українські ЗМІ надавати слово одіозним соратникам Віктора Януковича.

«Треба всі сили спрямувати на те, щоб перемогти у війні. Ті, хто проти України - усі за ворога, і крапка. Ніякі Портнови, у тому числі і Германи не повинні бути присутніми на українському телебаченні», - заявив Едуард Леонов.

У відповідь Руслан Коцаба почав говорити, що «війна не тільки на Сході, війна у нас в головах. І я закликаю…». Ведучий Олександр Васильєв попросив блогера обійтися без закликів. Тоді Коцаба заявив: «Бог усе найкраще розсудить, і війна забере найагресивніших, війна…».

У відповідь на це Леонов закричав «Ти що таке говориш?», назвав блогера «моральним уродом» і запропонував розібратися по-чоловічому.

Ведучий заявив, що ефір програми був завершений.

Як повідомляє «Експрес», пізніше Руслан Коцаба заявив, що бійки не було, і вони пізніше «нормально поспілкувалися». «А у фойє, де не було камер, гарячкуватий свободівець збагнув, що "життя багатше" і я можу дати неакцентовану, але якісну "двієчку". Звісно, мені б згодом було соромно, бо ж і чолов'яга не моєї вагової категорії, і старший я від нього на десять рочків, а значить, мав би бути мудрішим. Та й не личить якось мені махати кулаками замість вести аргументовану дискусію», - цитує видання блогера.

Після інциденту ведучий програми Олександр Васильєв повідомив, що довго думав, запрошувати Коцабу на ефір чи ні. «Вирішив так, раз суд виправдав людину, значить як би я до нього не ставився, право виступити він має. Тим більше й опонента підібрали йому серйозного - Едуард Леонов», - написав він у Facebook.

Як повідомляв «Детектор медіа», у січні 2015 року Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти блогера з Івано-Франківська Руслана Коцаби за відеозвернення до Президента України, де він закликав українців відмовитися від чергової хвилі мобілізації, мотивуючи тим, що в Україні не оголошений військовий стан.

12 травня Івано-Франківський міський суд визнав місцевого блогера Руслана Коцабу винним у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України і засудив до 3 років і 6 місяців позбавлення волі. На суді Руслан Коцаба заявив, що не визнає своєї провини.

Строк відбуття покарання блогеру розрахують з дати затримання – тобто з 7 лютого 2015 року. Суд ухвалив відповідно до ст. 172 КПК України зарахувати йому строк попереднього ув’язнення з 7 лютого 2015 року до дня набрання вироком законної сили у строк відбуття покарання з розрахунку - один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

В липні 2016 року Апеляційний суд повністю виправдав івано-франківського блогера Руслана Коцабу, якого раніше міський суд Івано-Франківська визнав винним у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України і засудив до 3 років і 6 місяців позбавлення волі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2384
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду