detector.media
03.02.2018 16:01
Свободівець ледь не побив у прямому ефірі скандального блогера Руслана Коцабу (ВІДЕО)
Свободівець ледь не побив у прямому ефірі скандального блогера Руслана Коцабу (ВІДЕО)
Колишній народний депутат від ВО «Свобода» Едуард Леонов в прямому ефірі програми «Відкритий діалог» телеканалу «ЧП.info» погрожував побити івано-франківського блогера Руслана Коцабу, який був засуджений за перешкоджання законній діяльності Збройних сил України і виправданий судом у 2016 році. Перед цим блогер заявив, що війна в Україні «забере найагресивніших».

Відео інциденту опубліковано на YouTube «Магнолія ТБ».

В ефірі обговорювалось питання, чи мають українські ЗМІ надавати слово одіозним соратникам Віктора Януковича.

«Треба всі сили спрямувати на те, щоб перемогти у війні. Ті, хто проти України - усі за ворога, і крапка. Ніякі Портнови, у тому числі і Германи не повинні бути присутніми на українському телебаченні», - заявив Едуард Леонов.

У відповідь Руслан Коцаба почав говорити, що «війна не тільки на Сході, війна у нас в головах. І я закликаю…». Ведучий Олександр Васильєв попросив блогера обійтися без закликів. Тоді Коцаба заявив: «Бог усе найкраще розсудить, і війна забере найагресивніших, війна…».

У відповідь на це Леонов закричав «Ти що таке говориш?», назвав блогера «моральним уродом» і запропонував розібратися по-чоловічому.

Ведучий заявив, що ефір програми був завершений.

Як повідомляє «Експрес», пізніше Руслан Коцаба заявив, що бійки не було, і вони пізніше «нормально поспілкувалися». «А у фойє, де не було камер, гарячкуватий свободівець збагнув, що "життя багатше" і я можу дати неакцентовану, але якісну "двієчку". Звісно, мені б згодом було соромно, бо ж і чолов'яга не моєї вагової категорії, і старший я від нього на десять рочків, а значить, мав би бути мудрішим. Та й не личить якось мені махати кулаками замість вести аргументовану дискусію», - цитує видання блогера.

Після інциденту ведучий програми Олександр Васильєв повідомив, що довго думав, запрошувати Коцабу на ефір чи ні. «Вирішив так, раз суд виправдав людину, значить як би я до нього не ставився, право виступити він має. Тим більше й опонента підібрали йому серйозного - Едуард Леонов», - написав він у Facebook.

Як повідомляв «Детектор медіа», у січні 2015 року Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти блогера з Івано-Франківська Руслана Коцаби за відеозвернення до Президента України, де він закликав українців відмовитися від чергової хвилі мобілізації, мотивуючи тим, що в Україні не оголошений військовий стан.

12 травня Івано-Франківський міський суд визнав місцевого блогера Руслана Коцабу винним у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України і засудив до 3 років і 6 місяців позбавлення волі. На суді Руслан Коцаба заявив, що не визнає своєї провини.

Строк відбуття покарання блогеру розрахують з дати затримання – тобто з 7 лютого 2015 року. Суд ухвалив відповідно до ст. 172 КПК України зарахувати йому строк попереднього ув’язнення з 7 лютого 2015 року до дня набрання вироком законної сили у строк відбуття покарання з розрахунку - один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

В липні 2016 року Апеляційний суд повністю виправдав івано-франківського блогера Руслана Коцабу, якого раніше міський суд Івано-Франківська визнав винним у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України і засудив до 3 років і 6 місяців позбавлення волі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY