Головою Українського культурного фонду стала дружина Порошенка

Головою Українського культурного фонду стала дружина Порошенка

19 Січня 2018
2589
19 Січня 2018
19:07

Головою Українського культурного фонду стала дружина Порошенка

2589
19 січня міністр культури Євген Нищук призначив головою Українського культурного фонду Марину Порошенко. За її кандидатуру одноголосно проголосували всі члени Наглядової ради Фонду.
Головою Українського культурного фонду стала дружина Порошенка
Головою Українського культурного фонду стала дружина Порошенка

Про це йдеться на сайті Мінкульту.

«15 січня відбулось перше засідання Наглядової ради Українського культурного фонду і, зважаючи на ті аргументи, які були висловлені членами Наглядової ради, я з великою приємністю призначив головою Українського культурного фонду Марину Порошенко.  

Культура - сфера життя України, яка є надзвичайно важливою для нашого суспільства, і те, що питання сфери культури сьогодні знаходяться не лише у полі зору культурної спільноти, а й на порядку денному перших осіб держави, свідчить про якісні зміни становлення зрілого суспільства. У співпраці ми, я переконаний, досягнемо великих успіхів і якісних змін», - сказав міністр  Євген Нищук.

Заступаючи на посаду, Марина Порошенко зазначила: «Для мене велика честь бути обраною головою Українського культурного фонду. Щиро дякую за прояв високої довіри з боку авторитетних та поважних діячів української культури та мистецтва!

Глибоко усвідомлюю відповідальність, яку покладають на мене обов’язки очільника Фонду перед українським народом. Переконана, що Український культурний фонд буде сприяти модернізації сектору культури, підтримувати культурний розвиток громад в умовах децентралізації, інтегрувати національну ідею всередині країни, стимулювати розвиток креативного молодого покоління, підтримувати стартапи культурних та мистецьких проектів через систему прозорих конкурсів, розвивати науково-дослідницьку діяльність мистецької спільноти, а також - співпрацювати з українською діаспорою та формувати позитивний імідж України у світі.

Розраховую на підтримку та розуміння всієї культурної спільноти та вірю, що спільними зусиллями ми будемо сумлінно працювати заради збереження, актуалізації та популяризації національного культурного надбання».

У ході обговорення діяльності Українського культурного фонду було оголошено також про конкурсний відбір на посаду виконавчого директора Фонду, який триватиме з 22 січня до 2 лютого.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко, який 20 квітня 2017 року підписав закони «Про Український культурний фонд» та «Про державну підтримку кінематографії в Україні», заявив, що прийняття і вступ в дію цих законів піде на користь українському кіно і українській культурі та сприятиме національно-культурному розвитку та піднесенню вітчизняної кінематографії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2589
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду