Прикордонники повідомили Шувалова про видворення в аеропорті «Бориспіль» - Артем Шевченко

Прикордонники повідомили Шувалова про видворення в аеропорті «Бориспіль» - Артем Шевченко

22 Травня 2017
3425
22 Травня 2017
20:16

Прикордонники повідомили Шувалова про видворення в аеропорті «Бориспіль» - Артем Шевченко

3425
Держприкордонслужба повідомила про видворення з України Ігоря Шувалова, російського пропагандиста, заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє для телеканалу «Інтер» інформаційно-аналітичні програми, в аеропорті «Бориспіль», звідки він вилітав до Росії через Білорусь.
Прикордонники повідомили Шувалова про видворення в аеропорті «Бориспіль» - Артем Шевченко
Прикордонники повідомили Шувалова про видворення в аеропорті «Бориспіль» - Артем Шевченко

Про це «Детектору медіа» повідомив директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко.

«Співробітники Державної прикордонної служби України повідомили цього громадянина Росії, коли він у аеропорті "Бориспіль" готувався до вильоту у Росію через Мінськ, про те, що одним з державних органів влади прийнято рішення про заборону в’їзду йому на територію України терміном на п’ять років. Поставили у його російський паспорт таку відмітку і сказали: До побачення! Не приїжджайте більше!», - сказав Артем Шевченко.

Він нагадав, що перше рішення щодо видворення Ігоря Шувалова було прийняте в кінці березня 2014 року.

«З чіткою мотивацією за антидержавну діяльність. Але тоді це рішення не було виконано. Можливо, ми можемо це корелювати з інформаційною політикою каналу "Інтер", де він був членом спостережної ради і безпосередньо керував інформаційним мовленням. Можливо, він потрібен був там, і господарі цього проросійського медіа знаходили якісь аргументи перед тими, хто має опікуватись національною безпекою і суверенітетом.

Але добре, що нарешті прийнято важливе, державницьке рішення. Особливо після скандалу зі Столяровою і оприлюднення їх листування, де чітко видно його роль у запрошенні цієї агентки впливу Кремля в нашу країну, яка мала прямі зв’язки з терористами на Донбасі», - зазначив Артем Шевченко.

Нагадаємо, 28 березня 2014 року Служба безпеки України прийняла рішення про скорочення терміну перебування та примусове видворення з України громадянина Російської Федерації, політтехнолога Ігоря Шувалова, який був зобов'язаний протягом п'яти днів залишити територію України.  Він хотів оскаржити це рішення СБУ.

Потім Служба безпеки України (СБУ) винесла застереження російському політтехнологу Ігорю Шувалову, але водночас скасувала рішення попереднього керівництва СБУ про заборону його в'їзду в Україну.

Як повідомляв «Детектор медіа», сьогодні, 22 травня, українські прикордонники видворили за межі України Ігоря Шувалова, заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє для телеканалу «Інтер» інформаційно-аналітичні програми.

На початку вересня минулого року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що доведе до відома керівництва СБУ інформацію про необхідність видворення з України Ігоря Шувалова. Але у СБУ згодом повідомили, що не мають підстав для видворення з України пана Шувалова.

6 вересня стало відомо, що протестувальники, які з 5 вересня блокували роботу телецентра «Інтер Медіа Груп», заявили, що дійшли згоди з керівництвом телеканалу. За їх словами, протягом п’яти найближчих днів телеканал має змінити свою редакційну політику та звільнити заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) Ігоря Шувалова.

Згодом телеканал «Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками, які блокували роботу телецентру «Інтер Медіа Груп», і не вів з ними ніяких перемовин.

Після підпалу будівлі НІСу, що стався 4 вересня, радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що версія про можливу участь у підпалі керівництва телеканалу «Інтер» не виключається. Також він заявив, що один із керівників НІСу Ігор Шувалов «має бути щонайменше негайно висланий з України», а діяльність «Інтера» підпадає під питання національної безпеки, яким опікується СБУ. 

У серпні 2016 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вимагає від СБУ та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення зреагувати на факти щодо зв’язків співробітників каналу «Інтер» з кремлівською пропагандою. Він також звернуся до СБУ з вимогою розслідувати діяльність одного з власників «Інтера», народного депутата від «Опозиційного блоку» Сергія Льовочкіна і вислати з країни громадянина Росії Ігоря Шувалова - заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє для телеканалу «Інтер» інформаційно-аналітичні програми.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков також стверджує, що телеканал «Інтер» контролюється народним депутатом («Опозиційний блок»), одним з власників каналу Сергієм Льовочкіним і критикує тільки партію «Народний фронт» та проукраїнські сили. Він також назвав заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), що виробляє програми для каналу «Інтер», Ігоря Шувалова «автором темників».

На фото - Артем Шевченко

Фото: Facebook Артема Шевченка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3425
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду