Шевченківський комітет вимагає звільнення Олега Сенцова

Шевченківський комітет вимагає звільнення Олега Сенцова

20 Лютого 2017
1124
20 Лютого 2017
19:30

Шевченківський комітет вимагає звільнення Олега Сенцова

1124
Сьогодні, 20 лютого, Комітет Національної премії України імені Тараса Шевченка затвердив заяву, у якій вимагає від РФ зняти всі обвинувачення з українського режисера Олега Сенцова і звільнити його.
Шевченківський комітет вимагає звільнення Олега Сенцова
Шевченківський комітет вимагає звільнення Олега Сенцова

Про це йдеться у заяві членів Комітету, оприлюдненій на офіційному сайті.

«Минає другий рік, як кінорежисера, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Олега Сенцова було незаконно ув’язненоза рішенням Північно-Кавказького окружного військового суду. Він став жертвою політичного переслідування російських окупантів за відстоювання територіальної цілісності України, коли виступив проти анексії півострову Крим Російською Федерацією.

Комітет рішуче засуджує безправне ув’язнення громадянина України, видатного кіномитця Олега Сенцова і висловлює свою солідарність з ним. Ми вимагаємо негайного звільнення О.Сенцова з російської в’язниці.Премія імені Шевченка чекає на свого лауреата у Києві», - йдеться у заяві.

Члені Комітету закликають міжнародну спільноту, всіх тих, хто виступає за звільнення українського режисера, висловити протест російській владі і вимагати від неї зняти всі обвинувачення проти Олега Сенцова.

Заяву підписали члени Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка: голова Комітету ‑ Юрій Щербак, заступник голови Комітету – Сергій Тримбач, Дмитро Богомазов, Сергій Буковський, Микола Гобдич, Любов Голота, Григорій Гусейнов, Андрій Дончик, Дмитро Дроздовський, Марія Задорожна, Анатолій Криволап, Юрій Ланюк, Юрій Макаров, Олександра Олійник, Тарас Петриненко, Ада Роговцева, Сергій Савченко, Ростислав Семків, Мирослав Слабошпицький, Елеонора Соловей, Наталія Сумська, Олександра Теліженко.

Нагадаємо, лауреатами Національної премії України імені Тараса Шевченка в 2016 році стали режисер Олег Сенцов, колишній дисидент і публіцист Левко Лук'яненко, балетмейстер Раду Поклітару, співачка Анжеліна Швачка і художник Михайло Гуйда.

У січні 2017 року стало відомо, що українському режисеру і політв'язню Олегу Сенцову досі не виплатили Шевченківську премію, бо «від нього ніхто не звертався до Комітету з національної премії України щодо отримання коштів».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1124
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду