Онищенко стверджує, що підкуповував українські ЗМІ заради публікацій проти Яценюка

Онищенко стверджує, що підкуповував українські ЗМІ заради публікацій проти Яценюка

4 Грудня 2016
7146
4 Грудня 2016
11:00

Онищенко стверджує, що підкуповував українські ЗМІ заради публікацій проти Яценюка

7146
Cайт газети The Independent опублікував статтю «Сумки, повні банкнот, і змова з метою повалити прем'єр-міністра: політик заявляє про масштабну корупцію в Україні», в якій екс-народний депутат, бізнесмен Олександр Онищенко, який втік за кордон через відкриття проти нього в Україні карної справи, заявляє про підкуп українських парламентарів і організовану за гроші наклепницьку кампанію у ЗМІ проти колишнього прем'єр- міністра Арсенія Яценюка.
Онищенко стверджує, що підкуповував українські ЗМІ заради публікацій проти Яценюка
Онищенко стверджує, що підкуповував українські ЗМІ заради публікацій проти Яценюка

Про це повідомляє УНІАН, який наводить переклад статті.

Олександр Онищенко втік до Лондона і живе у вигнанні після того, як був звинувачений в корупції українською владою. У серії заяв Онищенко стверджує, що він зміг стати народним депутатом і раптово подолав адміністративні бар'єри після того, як заплатив високопоставленому парламентарю $ 6 млн.

На питання, про те, як він може це довести, Онищенко каже, що у нього немає письмових доказів, але він готовий пройти тест на детекторі брехні.

На питання про його реакції на такий платіж, він відповів: «У нас була ця звичка протягом 20 років. Це завжди одна і та ж система. Вони [уряд] мають повноваження, у них є податкова адміністрація, у них є генеральний прокурор. Якщо вони хочуть створити вам проблеми, вони це зроблять. Вони можуть знищити вас повністю. Необхідно знайти спосіб, щоб зберігати хороші відносини».

Він сказав, що за часів режиму Віктора Януковича, бізнесменам на кшталт нього доводилося віддавати президенту половину прибутку після сплати податків.

Він описує нинішній механізм хабарництва, як щось цілком звичайне. На питання про те, як він сплатив передбачувану хабар в $ 6 мільйонів, він усміхається: «Насправді, в той час ми платили в гривнях [місцевій валюті], так що це було приблизно п'ять або шість сумок». Гроші були виплачені готівкою, а це означає, що не було ніякого паперового сліду, сказав він.

Олександр Онищенко також стверджує, що старший державний чиновник попросив його організувати і профінансувати наклепницьку кампанію проти колишнього прем'єр- міністра Арсенія Яценюка. За його словами, кампанія коштувала приблизно $ 3 млн на місяць і тривала майже 10 місяців. Видання нагадує, що Арсеній Яценюк подав у відставку в квітні цього року після того, як його популярність різко знизилася.

За словами екс-нардепа, той самий чиновник, якому він давав хабар, заявив, що у їх бізнес-планів є перешкода - прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Він стверджує, що чиновник сказав йому: «Він наш ворог, і знищить все, що ми хочемо зробити... Ви повинні допомогти мені викинути його, тому що з цим хлопцем ми ніколи нічого не досягнемо».

Тому, розповідає Онищенко, він організував відділ пропаганди проти обраного прем'єр-міністра. «Я вбив його за один рік», - говорить він, стверджуючи, що рейтинг Яценюка впав з 30 до 1 відсотка. За його словами, з щомісячним бюджетом в $ 3 млн він фінансував протести проти Яценюка, заплатив ультраправим націоналістам за антиурядові акції і підкуповував ЗМІ заради публікацій проти Яценюка.

Він пояснив, як імовірно можна організувати демонстрації в Україні: «Ви повинні заплатити людям, щоб вони прийшли, і ви повинні заплатити телебаченню, щоб вони висвітлили це. Те ж саме, що купувати рекламу або на зразок того. Телебачення і газети».

За словами Онищенко, його пропагандистська машина знайшла практично кожного ворога, який коли-небудь був у Яценюка, і надала їм можливість атакувати його в засобах масової інформації. Чи були звинувачення правдивими?. «Я не знаю точно, що було правдою, а що - ні. Я ніколи не перевіряв. Для мене важливо було просто влаштувати скандал», - сказав колишній депутат.

The Independent  також зазначає, що адміністрація президента Петра Порошенка заперечує звинувачення  Олександра Онищенка і заявляє, що колишній парламентар намагається політизувати кримінальну справу проти нього і «прикидається жертвою політичних репресій. Це мотив його абсолютно безпідставних обвинувачень». Видання не змогло перевірити заяви Онищенка і не називає високопоставленого чиновника або його посередників з юридичних причин.

Нагадаємо, екс-прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що подає до суду на Олега Торгала, який опублікував блог про начебто придбання Яценюком в Маямі (США) 24-х вілл за мільйони доларів.

«Повний абсурд, скинутий на голови людям, замученим війною, непевністю і переживаннями, виснаженим постійними інформаційними атаками, а від того дуже вразливим - це давно оголошена війна не проти мене особисто, а проти кожного громадянина з метою дезорієнтації і втрати довіри у власну державу. Маю всі підстави заявляти, що фейк про 24 вілли - це частина спецоперації проти країни», - написав у своєму Facebook Арсеній Яценюк.

На фото - Олександр Онищенко

Фото: УНІАН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7146
Читайте також
10.12.2016 12:00
Олександр Михельсон
«Детектор медіа»
3 746
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
LEO
2693 дн. тому
НАРОД С НЕТЕРПЕНИЕМ ЖДЕТ КОГДА ЭТИ МОРАЛЬНЫЕ УРОДЫ ПЕРЕГРЫЗУТ ДРУГ - ДРУГУ ГЛОТКУ А ПОТОМ НАСТУПИТ ОБЛЕГЧЕНИЕ!!
PIT
2693 дн. тому
Ради справедливости вспомните слова отчаяния Яценюка,который просил и предупреждал,что экономика больше 14 за бакс не вытянет,или амнезия,как у Яныка.Читая пасквиль гостя не удивляешься лживости и продажности плебеев и полит.проституток заколебавших своими мордами из ящиков.Ну,а два МУДАКА,которые гризли кости и обертки шиколада кинутые в будку,туда им и дорога.
Микола
2693 дн. тому
Онищенко, герой україни, знищив яценюка. Я думаю, що яценюк сам себе і свою політичну силу знищив. І думаю, що тюрма за ним плаче, як і за такими як онищенко.
Гость
2693 дн. тому
В правдивость того, что Онищенко "уничтожил" репутацию Яценюка можно было бы поверить в том случае, если бы правительству Яценюка удалось добиться заметных для общества экономических успехов. Однако при Яценюке народ зажил так плохо, как давно уже не жил. Поэтому говорить о том, что именно Онищенко стал причиной отставки Яценюка мы бы не стали. 30 млн дороговато за антирекламу народного антигероя.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду