Star Media і Держкіно виділять кошти на зйомки фільму «Припутні» (ДОПОВНЕНО)

Star Media і Держкіно виділять кошти на зйомки фільму «Припутні» (ДОПОВНЕНО)

5 Серпня 2016
3568
5 Серпня 2016
15:53

Star Media і Держкіно виділять кошти на зйомки фільму «Припутні» (ДОПОВНЕНО)

3568
Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко повідомив, що Держкіно планує виділити 4,3 млн. грн. на зйомки фільму «Припутні» режисера Аркадія Непиталюка. За його словами, українсько-російська кінокомпанія Star Media також внесе 4,3 млн.грн.
Star Media і Держкіно виділять кошти на зйомки фільму «Припутні» (ДОПОВНЕНО)
Star Media і Держкіно виділять кошти на зйомки фільму «Припутні» (ДОПОВНЕНО)

Стрічка розповідає про долю трьох жінок - бабусі, доньки і внучки, чиї долі переплетені, а життя складне і самотнє. Дія картини буде відбувається в залишеному мешканцями селі Припутні протягом однієї доби, яка кардинально змінить життя героїв.

Припутень або в'яхир - це птах з роду голубів. Режисер порівнює цих диких птахів із героями фільму, які не можуть прижитися в конкретних населених пунктах і знайти своє місце.

«Припутень — птах родини голубових. Горлиця, між іншим, теж. Поки "Гніздо горлиці" готується до прокату, "Припутні" - до зйомок. Такий от колообіг голубів в українському кіно», - написав Пилип Іллєнко у своєму Facebook.

Режисер картини Аркадій Непиталюк прес-конференції 4 липня зазначив, що у стрічці розповідається локальна історія.  «Локальна і в місці, де все відбувається  – це Ніжинський і Ічнянський райони Чернігівщини, зокрема, саме село Припутні. І локальна в часі  – вся історія фільму відбувається протягом однієї доби  –  від одного ранку до наступного. Це розглядання через лупу мешканців України  –  Чернігівщини. Локалізація існує за всіма ознаками: мовними, проблемними, тематичними - все локальне і дрібне. Як на мене, дуже важливо для українського кіно звертати увагу на якісь подробиці, на “дрібних” людей  –  українців з їхніми дрібними проблемами», - сказав режисер.

Юрій Мінзянов, продюсер компанії Star Media, розповів, що дія фільму відбуватиметься «не тільки на землі, але й в небі». «У нас два «пласти»: ми показуємо життя, проблеми і любов земних людей і даємо вставки - над селом пролітають літаки - наші герої дивляться вгору на них. І ми на деякий час переходимо в салон літака бізнес-класу, де летять такі небожителі. І виявляється, що у цих людей такі ж самі проблеми: кожен шукає своє маленьке щастя», - сказав він.

Фільм зніматиметься в Ніжині (Чернігівська область), у Києві та Київській області. Прем’єра на широкому екрані запланована на 2017 рік.

На спільній з Star Media прес-конференції 4 липня голова Держкіно Пилип Іллєнко зазначив, що стрічка «Припутні» стане першим досвідом співпраці Держкіно з одним з кінокомпанією.

«Це перший повнометражний проект Аркадія Непиталюка, який нещодавно зняв ігровий короткометражний дебютний фільм "Кров’янка", що також був підтриманий Держкіно. Крім того, це перший повнометражний ігровий фільм-переможець 8-го конкурсного відбору, який ми запускаємо у виробництво. Для нас, створення цього фільму – це відповідь тим, хто чекає цікавого нестандартного українського кіно, і вірить в те, що українське кіно може мати авторський почерк, залишаючись при цьому цікавим для глядача», - сказав він.

Засновник і генеральний продюсер компанії Star Media Влад Ряшин наголосив: «Наш новий фільм "Припутні", який з успіхом пройшов два відбіркові тури на пітчингу проектів і був удостоєний підтримки держави, - це авторське національне кіно, головна ідея якого в поверненні до витоків, до своїх невирішених проблем, пошуку правди, і поверненні людей, які потребують пробачення своїх рідних. Мені дуже сподобався сценарій, він написаний легко, з гумором та самоіронією Це наш перший спільний досвід роботи з Держкіно, і ми впевнені, що він буде вдалим та покладе початок нашій довгостроковій співпраці».

Генеральний директор компанії Star Media Ольга Пантелеймонова сказала, що кінокомпанія зацікавлена у тому, що такі фільми як «Припутні» були популярні у глядачів.

«Для нас це досить новий жанр, і я сподіваюся, що все в нас вийде добре. Ми вкладаємо в цей проект свою душу і досвід. Ми хочемо, щоб такі фільми були популярні серед широкої глядацької аудиторії, не зважаючи на такий жанр, тому намагатимемося зробити все для широкого прокату, щоб велике коло глядачів обов'язково змогло його побачити», - сказала вона.

Нагадаємо, у серпні Star Media розпочала зйомки 4-серійної мелодрами «Друге дихання», прем’єра якої відбудеться на телеканалі «Україна».

Фото: espreso.tv і Facebook Пилипа Іллєнка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3568
Читайте також
09.10.2017 10:04
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
3 319
02.10.2017 11:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
6 392
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду