У Києві та Львові відбудуться нові акції за визволення Надії Савченко

У Києві та Львові відбудуться нові акції за визволення Надії Савченко

7 Березня 2016
1799
7 Березня 2016
12:13

У Києві та Львові відбудуться нові акції за визволення Надії Савченко

1799
Завтра, 8 березня, о 12.00 у Києві та Львові пройдуть акції «Свободу Надії».
У Києві та Львові відбудуться нові акції за визволення Надії Савченко
У Києві та Львові відбудуться нові акції за визволення Надії Савченко

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє міжфракційне депутатське об'єднання «Рівні можливості».

«Народні депутати України, члени уряду, діячі культури, журналісти, правозахисники, представники міжнародних організацій та громадськість об’єднаються, аби висловити свою підтримку Надії Савченко та вимагатимуть від Володимира Путіна негайного звільнення ув’язненої», - йдеться у повідомленні.

Як інформують організатори, збір у Києві відбудеться за адресою Повітрофлотський проспект, 6 (біля Міністерства оборони - вхід зі сторони стадіону), у Львові - біля пам'ятника Тарасу Шевченку на площі Свободи.

Звідти учасники акції мають намір вирушити колоною до посольства Російської Федерації, а у Львові - до консульства РФ, щоб передати свої вимоги президенту Росії та висловити свою підтримку ув’язненій Надії Савченко напередодні оголошення рішення суду у сфабрикованій проти неї справі за звинуваченням у начебто причетності до загибелі журналістів каналу «Россия 1».

Як відомо, Надія Савченко оголосила сухе голодування 3 березня, після того, як суд не дав їй виступити з останнім словом і переніс засідання на 9 березня. 

При цьому Надія Савченко заборонила годувати себе силоміць, однак, як пояснювали адвокати, за російським законодавством їй не можуть дозволити померти.

Нагадаємо, 6 березня на Майдані Незалежності в Києві відбулася акція на підтримку Надії Савченко, у якій взяло участь понад 2 тис. громадян.5 березня засновниця російської телекомпанії РЕН-ТВ Ірена Лісневська закликала президента Росії Володимира Путіна звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

На фото - акція на підтри мку Надії Савченко у Києві 6 березня.

Фото: Світлана Остапа

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1799
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду