Головред російської «Новой газеты» заявляє, що в «ДНР» працюють відомі московські піарники

Головред російської «Новой газеты» заявляє, що в «ДНР» працюють відомі московські піарники

17 Червня 2015
1856
17 Червня 2015
14:47

Головред російської «Новой газеты» заявляє, що в «ДНР» працюють відомі московські піарники

1856
Головред російської «Новой газеты» заявляє, що в «ДНР» працюють відомі московські піарники
Головред російської «Новой газеты» заявляє, що в «ДНР» працюють відомі московські піарники

Головний редактор російської «Новой газеты» Дмитро Муратов заявив, що в «ДНР» працюють відомі московські піарники Дмитро Чайка та Олександр Казаков (на фото зліва). Про це він сказав у інтерв'ю «Радіо Свобода».

 

Розмова стосувалася затримання 16 червня спеціального кореспондента «Новой газеты» Павла Канигіна так званими «органами держбезпеки ДНР». Нагадаємо, ввечері того ж дня він вийшов на свободу після допиту та побиття. Бойовики «ДНР» звинуватили спеціального кореспондента «Новой газеты» в роботі на українські ЗМІ через те, що знайшли у нього візитку журналіста Олексія Мацуки (голова правління громадської організації «Донецький інститут інформації», ведучий «Радіо Свобода»).

 

«Ми пов'язуємо це не з матеріалами газети, а із загальним рівнем так званої "ДНР". Там зараз, вибачте за слово, рулять процесами московські піарники, такі відстійні московські піарники, типу Дмитра Чайки, Олександра Казакова...Хтось їх туди прислав, вони зараз намагаються визначати як би інформаційну політику і показати, які вони круті чуваки. Ось, власне, і вся причина. Хто їх призначив, хто такі, що за самозванці, що за чорти з табакерки, хто їх обирав, який уряд, який народ? Ось причина саме в тому, що це фейк, ці самі люди», - сказав головний редактор.

 

Він підкреслив, що журналіст його газети працював професійно і неодноразово надавав слово представникам «ДНР».

 

«Вони намагаються, коли чесні, нормальні, професійні журналісти розповідають про те, що відбувається на території Донецька, до речі, дуже доброзичливо, як той же Павло, він брав інтерв'ю і у Бородая, і у Пушиліна, у начальника КДБ Антюфеєва знаменитого... Ми хотіли розповісти, як це все відбувається в житті. Ось приїхали нові хлопці відзначитися, ось вони відзначилися тепер назавжди», - переконаний пан Муратов.

 

Нагадаємо, після затримання Павла Канигіна головний редактор російського видання «Новая газета» Дмитро Муратов звернувся до Міністерства закордонних справ РФ і Адміністрації президента РФ з проханням втрутитися в ситуацію.

 

Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) закликала «Союз журналістів Росії», ОБСЄ, Міжнародну та Європейську федерації журналістів засудити подібні дії представників «ДНР» та проявити активну позицію у відстоюванні прав журналістів на вільний збір, обробку та поширення інформації.

 

17 червня Павло Канигін повідомив, що під час затримання бойовиками «ДНР» йому висунули вимоги писати про самопроголошену республіку і війну проти України, яку вони ведуть, «або добре, або ніяк не писати».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1856
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду