Павло Канигін заявив, що бойовики «ДНР» вимагали від нього писати про них або добре, або ніяк

Павло Канигін заявив, що бойовики «ДНР» вимагали від нього писати про них або добре, або ніяк

17 Червня 2015
2076

Павло Канигін заявив, що бойовики «ДНР» вимагали від нього писати про них або добре, або ніяк

2076
Павло Канигін заявив, що бойовики «ДНР» вимагали від нього писати про них або добре, або ніяк
Павло Канигін заявив, що бойовики «ДНР» вимагали від нього писати про них або добре, або ніяк

Спеціальний кореспонденти російської «Новой газеты» у Донбасі Павло Канигін повідомив, що під час затримання бойовиками «ДНР» йому висунули вимоги писати про самопроголошену республіку і війну проти України, яку вони ведуть, «або добре, або ніяк не писати».  Про це російський журналіст сказав у телефонному коментарі телеканалу «24».

 

«Вони обурювались, що я називаю їх терористами, що я критикую їх на кожному кроці. Я цього не роблю. Я доволі витримано, об'єктивно просто описую картину, яку я спостерігаю протягом останніх місяців і цілого року. Як мені пояснили, об'єктивна картина, об'єкктивна журналістика в «ДНР» не потрібна. В «ДНР» йде війна, вони воюють, і про них можна писати або добре, або ніяк не писати», - розсказав Павло Канигін.

 

Нагадаємо, про затримання Павла Канигіна бойовиками «ДНР» стало відомо увечері 16 червня, коли спецкор не зміг потрапити в прямий ефір «Радіо Свобода».  «За півгодини до ефіру, в якому він повинен був взяти участь, о 18.30 в «ДНР» був заарештований Павло Канигін. «Мене везуть в управління, не можу говорити», - це все, що він сказав нашому продюсеру. В ту хвилину, коли я домовлялася з ним з приводу ефіру (в 16 годин), він ще перебував у Донецьку. Але ввечері збирався виїхати. Не встиг», - повідомила російська журналістка Олена Риковцева.

 

Головний редактор російського видання «Новая газета» Дмитро Муратов звернувся до Міністерства закордонних справ РФ і Адміністрації президента РФ з проханням втрутитися в ситуацію з затриманням журналіста газети Павла Канигіна на території самопроголошеної «ДНР», яке відбулось сьогодні, 16 червня.

 

Пізно увечері 16 червня Павло Канигін вийшов на зв'язок з редакцією. Він розповів, що його висадили з машини недалеко від прикордонного російсько-українського КПП «Матвєєв Курган».

 

Журналіст опублікував у своєму Facebook фото із слідами побоїв і повідомив подробиці затримання: «Мене відпустили. Потрібен ще пластир. І як-небудь виїхати з чистого поля в Ростов. Затримали о 14.00 донецькі МГБшники за те, що у мене не було акредитації в той момент, коли співробітниця міністерства інформації ДНР Тетяна з відома міністра Нікітіної говорила мені, що ця моя акредитація буде готова до вечора. Просила дати їй фотографію. 5-годинний допит був люб'язний, як бачите. Я на їхню думку знову "шпигун-підривник", "об'єктивна журналістика нам не потрібна", "агент СБУ", "Американці наркотою тобі платять? Ггиг!" Як же все це бридко».

 

Пізніше журналіст розповів, чому його били бойовики. «Хук в око трапився так. Мгбшник в камуфляжі мене питає: "Ти, сука, за нас чи за укропів?". "Ні за кого. Я за мир", - кажу. "За мир, сука ?! - сказав він. - За мир, значить?!". І з оттягом врізав», - розказав журналіст.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», до цього інциденту Павла Канигіна вже затримували бойовики «ДНР». У травні минулого року його викрали сепаратисти у місті Артемівську (Донецька область), яке тоді контролювалось терористами. Пізніше він розповів, що його затримали за матеріали про псевдо референдум на Донбасі. Під час допитів його били, роздягли і відібрали всі речі.  

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2076
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду