У Красному Лучі бойовики вимкнули українські телеканали – речник АТО

У Красному Лучі бойовики вимкнули українські телеканали – речник АТО

6 Березня 2015
3073
6 Березня 2015
14:24

У Красному Лучі бойовики вимкнули українські телеканали – речник АТО

3073
У Красному Лучі бойовики вимкнули українські телеканали – речник АТО
У Красному Лучі бойовики вимкнули українські телеканали – речник АТО

Бойовики залишили населення міста Красний Луч (Луганська область) без українського телебачення. Про це 6 березня під час брифінгу в Українському кризовому медіацентрі повідомив речник АТО Андрій Лисенко, повідомляє «Укрінформ».

 

«На Луганщині у місті Красний Луч, що контролюється бойовиками, на вимогу окупантів були відключені передавачі двох українських телеканалів», - сказав він.

 

Нагадаємо, за даними Національної ради з питань телебачення й радіомовлення  станом на кінець 2014 року у Луганській області із 125 каналів телевізійного аналогового мовлення 55 телеканалів не використовуються українськими мовниками. З них 20 задіяні незаконно озброєними формуваннями для розповсюдження власних та російських програм. Мовлення у цифровому стандарті в області не здійснюється.

 

У місті Свердловську на 51 ТВК ТОВ «Телерадіомовна компанія «Луч»» та на 31 ТВК ТОВ «Телерадіокомпанія «Від»» виходять в ефір періодично.

 

Із 23 загальнонаціональних телерадіоорганізацій у Луганській області 14 не здійснюють мовлення, решта частот використовуються у відповідності до умов ліцензій компаній. Із 13 регіональних - 8 не здійснюють мовлення, 2 частоти в Луганську та Ровеньках використовуються незаконно озброєними формуваннями. Із 9 місцевих радіокомпаній 6 не здійснюють мовлення.

 

В сусідній Донецькій області станом на кінець 2014 року із 95 каналів (частот) телевізійного аналогового мовлення 37 телеканалів не використовуються українськими мовниками. З них на окупованій території області не зафіксовано мовлення на 24 каналах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3073
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду