detector.media
06.03.2015 14:24
У Красному Лучі бойовики вимкнули українські телеканали – речник АТО
У Красному Лучі бойовики вимкнули українські телеканали – речник АТО

Бойовики залишили населення міста Красний Луч (Луганська область) без українського телебачення. Про це 6 березня під час брифінгу в Українському кризовому медіацентрі повідомив речник АТО Андрій Лисенко, повідомляє «Укрінформ».

 

«На Луганщині у місті Красний Луч, що контролюється бойовиками, на вимогу окупантів були відключені передавачі двох українських телеканалів», - сказав він.

 

Нагадаємо, за даними Національної ради з питань телебачення й радіомовлення  станом на кінець 2014 року у Луганській області із 125 каналів телевізійного аналогового мовлення 55 телеканалів не використовуються українськими мовниками. З них 20 задіяні незаконно озброєними формуваннями для розповсюдження власних та російських програм. Мовлення у цифровому стандарті в області не здійснюється.

 

У місті Свердловську на 51 ТВК ТОВ «Телерадіомовна компанія «Луч»» та на 31 ТВК ТОВ «Телерадіокомпанія «Від»» виходять в ефір періодично.

 

Із 23 загальнонаціональних телерадіоорганізацій у Луганській області 14 не здійснюють мовлення, решта частот використовуються у відповідності до умов ліцензій компаній. Із 13 регіональних - 8 не здійснюють мовлення, 2 частоти в Луганську та Ровеньках використовуються незаконно озброєними формуваннями. Із 9 місцевих радіокомпаній 6 не здійснюють мовлення.

 

В сусідній Донецькій області станом на кінець 2014 року із 95 каналів (частот) телевізійного аналогового мовлення 37 телеканалів не використовуються українськими мовниками. З них на окупованій території області не зафіксовано мовлення на 24 каналах.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY