З Держбюджету-2013 на українське кіновиробництво вже виплачено 60 млн грн.

З Держбюджету-2013 на українське кіновиробництво вже виплачено 60 млн грн.

11 Вересня 2013
7494
11 Вересня 2013
15:13

З Держбюджету-2013 на українське кіновиробництво вже виплачено 60 млн грн.

7494
З Держбюджету-2013 на українське кіновиробництво вже виплачено 60 млн грн.
З Держбюджету-2013 на українське кіновиробництво вже виплачено 60 млн грн.

З Державного бюджету-2013 було виплачено 60 млн грн. на кіновиробництво станом на 1 вересня. Про це під час конференції «Кінобізнес: особливості, перспективи, можливості», що проходить в межах Kiev Media Week, розказала  голова Державного агентства України з питань кіно Катерина Копилова.

 

За її словами, загалом  бюджетом на цей рік передбачено фінансування у розмірі 141 млн грн. на виробництво фільмів. При цьому торік при запланованих 163 млн виробники отримали 137 млн, а у 2011 році  було заплановано 110 млн, але виплачено тільки 95 млн грн.

 

Також пані Копилова повідомила, що у жовтні у прокат мають вийти в прокат дві стрічки, у фінансуванні яких брала участь держава: «Параджанов» та дитячо-юнацьким фільмом «Іван Сила».

 

Картину «Параджанов» присвячено радянському кінорежисеру Сергію Параджанову. Це дебютна повнометражна стрічка співрежисера Олени Фетісової (Україна) і Сержа Аведікяна (Франція), знята у копродукції України, Франції, Грузії та Вірменії за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Arte France, Грузинського та Вірменського Національних кіноцентрів. З української сторони фільм представляє кіностудія «Інтерфільм».

 

Світова прем'єра фільму відбулася фестивалі в Карлових Варах (Чехія) у липні, де «Параджанов» представляв Україну в основній міжнародній конкурсній програмі East of the West. На Одеському міжнародному кінофестивалі в цьому ж році фільм отримав приз «Золотий Дюк» за кращий український повнометражний фільм. Раніше повідомлялось, що в  український прокат стрічка виходить 26 вересня.

 

Фільм «Іван Сила» знятий продюсерським центром «Інсайт-Медіа» за мотивами книги Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили». Головний герой - цирковий український силач Іван Фірцак, якого в 1928 році визнали найсильнішою людиною планети. Режисери - Віктор Андрієнко та Ігор Письменний, головну роль виконав чемпіон України з пауерліфтингу, артист американського цирку Дмитро Халаджі.

 

«Іван Сила» - один з п'яти художніх фільмів, орієнтованих на дитячу аудиторію, які за підсумками конкурсу кінопроектів Державного агентства України з питань кіно отримали 100% державного фінансування. Бюджет фільму склав близько 16 млн грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7494
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду