detector.media
11.09.2013 15:13
З Держбюджету-2013 на українське кіновиробництво вже виплачено 60 млн грн.
З Держбюджету-2013 на українське кіновиробництво вже виплачено 60 млн грн.

З Державного бюджету-2013 було виплачено 60 млн грн. на кіновиробництво станом на 1 вересня. Про це під час конференції «Кінобізнес: особливості, перспективи, можливості», що проходить в межах Kiev Media Week, розказала  голова Державного агентства України з питань кіно Катерина Копилова.

 

За її словами, загалом  бюджетом на цей рік передбачено фінансування у розмірі 141 млн грн. на виробництво фільмів. При цьому торік при запланованих 163 млн виробники отримали 137 млн, а у 2011 році  було заплановано 110 млн, але виплачено тільки 95 млн грн.

 

Також пані Копилова повідомила, що у жовтні у прокат мають вийти в прокат дві стрічки, у фінансуванні яких брала участь держава: «Параджанов» та дитячо-юнацьким фільмом «Іван Сила».

 

Картину «Параджанов» присвячено радянському кінорежисеру Сергію Параджанову. Це дебютна повнометражна стрічка співрежисера Олени Фетісової (Україна) і Сержа Аведікяна (Франція), знята у копродукції України, Франції, Грузії та Вірменії за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Arte France, Грузинського та Вірменського Національних кіноцентрів. З української сторони фільм представляє кіностудія «Інтерфільм».

 

Світова прем'єра фільму відбулася фестивалі в Карлових Варах (Чехія) у липні, де «Параджанов» представляв Україну в основній міжнародній конкурсній програмі East of the West. На Одеському міжнародному кінофестивалі в цьому ж році фільм отримав приз «Золотий Дюк» за кращий український повнометражний фільм. Раніше повідомлялось, що в  український прокат стрічка виходить 26 вересня.

 

Фільм «Іван Сила» знятий продюсерським центром «Інсайт-Медіа» за мотивами книги Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили». Головний герой - цирковий український силач Іван Фірцак, якого в 1928 році визнали найсильнішою людиною планети. Режисери - Віктор Андрієнко та Ігор Письменний, головну роль виконав чемпіон України з пауерліфтингу, артист американського цирку Дмитро Халаджі.

 

«Іван Сила» - один з п'яти художніх фільмів, орієнтованих на дитячу аудиторію, які за підсумками конкурсу кінопроектів Державного агентства України з питань кіно отримали 100% державного фінансування. Бюджет фільму склав близько 16 млн грн.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY