Стрічку «Параджанов» представлять у Грузії

Стрічку «Параджанов» представлять у Грузії

8 Вересня 2013
19238
8 Вересня 2013
14:16

Стрічку «Параджанов» представлять у Грузії

19238
В рамках Батумського міжнародного фестивалю артхаусного кіно - BIAFF-2013
Стрічку «Параджанов» представлять у Грузії
Стрічку «Параджанов» представлять у Грузії

Грузинська прем`єра фільму «Параджанов» відбудеться у конкурсній програмі Батумського міжнародного фестивалю артхаусного кіно - BIAFF-2013. Про це повідомляється на сторінці фільму у Facebook.

 

Фестиваль пройде з 15 по 22 вересня. Наразі його програма формується. Відомо, що у позаконкурсній програмі, секції «Колекція профі», братиме участь стрічка Кіри Муратової «Вічне повернення». Як писала «Детектор медіа», ця картина конкурує із «Параджановим» щодо висування у 2013 році від України на здобуття премії «Оскар».

 

Нагадаємо, картину «Параджанов» присвячено великому радянському кінорежисеру Сергію Параджанову. Він створює  фільми, які приносять йому міжнародне визнання. Його зухвала поведінка призводить до конфлікту з радянським тоталітарним режимом. За сфабрикованим звинуваченням Параджанова кидають до в'язниці. Але незламна любов до краси дає сили творити, незважаючи на роки ув'язнення і заборона на роботу в кіно.

 

Це дебютна повнометражна стрічка співрежисера Олени Фетісової (Україна) і Сержа Аведікяна (Франція), знятий у копродукції України, Франції, Грузії та Вірменії за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Arte France, Грузинського та Вірменського Національних кіноцентрів. З української сторони фільм представляє кіностудія «Інтерфільм».

 

Світова прем'єра фільму відбулася фестивалі в Карлових Варах (Чехія) у липні 2013 року, де «Параджанов» представляв Україну в основний міжнародної конкурсній програмі East of the West. На Одеському міжнародному кінофестивалі в цьому ж році фільм отримав приз «Золотий Дюк» за кращий український повнометражний фільм. В український прокат стрічка виходить 26 вересня 2013 року.

 
Батумський міжнародний кінофестиваль проходить щороку на початку вересня в Батумі. Форум було засновано 2006-го року з метою сприяти культурній інтеграції Грузії та  співпраці кінематографістів. Конкурсна програма BIAFF охоплює повнометражні та короткометражні фільми, а також документальне кіно. Також представлено програми ретроспективних переглядів, добірки стрічок відомих режисерів, та окрема секція для кінострічок Туреччини Ірану, Азії тощо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19238
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду