Акція #Save Oleg Sentsov пройде в понад 70 містах світу - організатори

Акція #Save Oleg Sentsov пройде в понад 70 містах світу - організатори

1 Червня 2018
2453

Акція #Save Oleg Sentsov пройде в понад 70 містах світу - організатори

2453
Акція #Save Oleg Sentsov на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українців-політвязнів у Росії та на території анексованого РФ Криму, пройде 1-2 червня в 71 місті світу, в тому числі у 42 іноземних містах
Акція #Save Oleg Sentsov пройде в понад 70 містах світу - організатори
Акція #Save Oleg Sentsov пройде в понад 70 містах світу - організатори

Про це повідомляється на сторінці Save Oleg Sentsov у Facebook.

Зокрема акція пройде в понад двадцяти столицях різних держав.

В Україні акції пройдуть у Вінниці, Маріуполі, Краматорську, Одесі, Черкасах, Тернополі, Чернігові, Харкові, Хмельницькому, Львові, Луцьку, Києву, Дніпру Житомирі, Острозі, Полтаві Кривому Розі, Івано-Франківську, Кропивницькому, Прибірську, Чернівцях, Рівному Сумах, Ужгороді, Бердянську Херсоні Миколаєві.

Акції на підтримку українського політв'язня пройдуть в Австралії, США, Німеччині, Грузії, Ізраїлю, Франції, Німеччині, Об'єднаних Арабських Еміратах, Кувейту, Канаді, Португалії, Британії, Греції, Австрії, Чехії, Швеції, Швейцарії, Естонії, Литві, Латвії, Італії та Бельгії.

У Росії відбудуться одиночні пікети у Санкт-Петербурзі, Москві та Казані.

Організатори закликають долучатися до глобальної акції Save Oleg Sentsov й інших учасників. Приєднатися можна й індивідуально.  

«Політ нормальний! Дякуємо усім за підтримку! Разом і до кінця!» - пишуть ініціатори акції. 

Нагадаємо, словами «Разом і до кінця!» закінчується записка Олега Сенцова, в якій він повідомив про початок безстрокового голодування.

Розміщено також уточнений список усіх політв'язнів, звільнення яких вимагає Олег Сенцов й учасники акцій на його підтримку. 

Нагадаємо, станом на 1 червня Олег Сенцов тримає голодування 19-й день. 

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

1-2 червня по всьому світу пройде акція #SaveOlegSentsov.

У Києві акція на підтримку режисера Олега Сєнцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування, вимагаючи від Кремля звільнити усіх українських політв’язнів, відбудеться в суботу, 2 червня, об 11:00 біля стели Незалежності

Підтримку Сенцову та вимогу його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюз.

Фото: Save Oleg Sentsov у Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2453
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду